Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HALİL MEHMET: “BİLGİSAYARLAR DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİDİR VE HİÇ BİR ŞEY İNSAN...

HALİL MEHMET: “BİLGİSAYARLAR DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİDİR VE HİÇ BİR ŞEY İNSAN AKLINDAN ÜSTÜN DEĞİLDİR”

13
0

Rodop ilinin Sirkeli merkezli Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kozlukebir köyü doğumlu olan Halil Mehmet, bilgisayar teknisyenliği alanında bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor.

BİRLİK gazetesi olarak Halil Mehmet ile yapmış olduğumuz özel söyleşimizde, bizlere küçük yaştan itibaren elektronik ve mekanik işlere büyük merakının olduğunu söylüyor. Hatta bu gün itibariyle bile en son gelişmiş başta bilgisayar olmak üzere cep telefonu ve diğer elektronik cihazları tamir edebiliyor.

“Microsoft’un kayıtlı bir üyesi”

Microsoft tarafından da kayıtlı bilgisayar tamircisi ünvanına sahip olan Halil Mehmet, bizlere küçük yaşta oyuncaklarını önce nasıl çalıştığını gördükten sonra, söküp ve daha sonra da toplayıp oynadığını söylüyor.

Halil Mehmet meslek hayatına 11 yaşında traktör tamirciliğiyle başlayıp daha sonra da babasının Ortaokula ısrarla devam etmesini istemesine rağmen O da babasına, kendi idealindeki ve meraklı olduğu mekanik işlere yönelmek istediğini anlatmaya çalışıyor.

“Dizüstü bilgisayar tamirinde bölgede sadece ben yapıyorum

Halil Mehmet bir önemli konuya daha değinerek, Gümülcine bölgesi de dahil olmak üzere diz üstü (Laptop) bilgisayar bakımında ve ana kart tamirinde bölgede sadece kendisinin olduğunun altını çizdi. Mehmet, insanların önceden dizüstü bilgisayarlarının tamiri ve bakımı için Yunanistan’ın değişik bölgelerine hatta, Türkiye’ye bile yolladıklarını belirtti.

“Hiç bir şey insan aklından üstün değildir”

Halil Mehmet bu işte eğitimin de önemli olduğu fakat önce pratik, tecrübe, sabır ve azmin önemli olduğuna dikkat çekti. Başta bilgisayar dahil olmak üzere, hiç bir şeyin elektronik cihazın insan aklından üstün olmadığını söylüyor.

Azınlığımızın bu dalda 21 yüzyıl çağında bazı eksikliklerin olduğunu söyleyen Halil Mehmet, kısa zamanda bölgede bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir çok soydaşları aktif kullanıcı haline getirdiğini, onların sorunlarını senelerdir sabırla cevaplandırmaya çalıştığını ve bundan sonra da aynı fedakarlığı ve özveriyi göstermeye devam edeceğinin altını çizdi.

“Bilgisayarlar dünyanın en büyük kütüphanesidir”

Son olarak Halil Mehmet, insanların elinin altındaki bilgisayarların sadece sosyal ağları (facebook, twitter) gibi oyun olarak kullanmaktan ibaret olmadığını belirterek “Bilgisayarlar dünyanın en büyük kütüphanesidir. Zaten kitap okumayan bir toplumuz. Bilgisayar başında geçirilen 3 saatin en azından 1saati bu işlere ayrılabilir.” dedi.

“SYSTEM 32” adı altında işletmesinde çalışmalarını yürüten Halil Mehmet’de bu ismin nereden geldiğini sorduğumuzda bakın bize ne cevap veriyor:

“SYSTEM 32 Windows işletim sisteminde, bütün sistem klasörlerini ve dosyalarını içinde barındıran bir klasörün ismidir. Bu işe başladığım ilk yıllarımda kendimi geliştirmek için virüs bulaşan yada herhangi bir sistem problemini çözerken bir yazılım kullanmazdım. Sorunu elle, manuel olarak araştırıp, virüsleri temizlerdim. Virüsler de genellikle dosyanın içine bulaştığı için, kendimi geliştirmekte bu klasörün payı büyüktür. Bu nenedenle de işletmenin ismini ‘SYSTEM 32’ koymayı uygun buldum.

Başta bu söyleşiyi gerçekleştiren BİRLİK gazetesi muhabiri ve çalışanlarına teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz