Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HALK BİRLİK GAZETESİNE AZINLIK MİLLETVEKİLLERİNİN ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

HALK BİRLİK GAZETESİNE AZINLIK MİLLETVEKİLLERİNİN ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

7
0

Birlik gazetesi olarak 13 Kasım 2012 tarihinde Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Büyük Sirkeli köyünde Salı günleri kurulan, Pazar yerini ziyaret ettik.

Sabahın erken saatlerinde ziyaret ettiğimiz Pazar yerinde standlar kurulmuş esnaf müşteri beklemeye başlamıştı. Bizler de pazara alış veriş yapmak üzere gelen bölge halkına ve esnafa mikrofonumuzu uzatarak; Batı Trakya’da hali hazırda görev yapan azınlık milletvekillerinin çalışmalarını nasıl bulduklarını sorduk. Mikrofon uzattığımız kişiler, Batı Trakya’nın küçük bir bir yer olması sebebiyle milletvekillerini ve kendilerinin ismi saklı kalmak kaydıyla daha rahat duygu ve düşüncelerini ifade edebileceklerini belirterek, bizlerde Birlik gazetesi olarak yayıncılık ilkemiz gereği bunu gayet normal karşıladığımızı ifade ettik.

 

SİRİZA Partisi Genel Başkanı Çipras azınlık milletvekillerine ‘Ahmet Davutoğlu ile görüşemezsiniz’ demiştir

M. Ç. : “Azınlık milletvekillerini çok başarısız buluyorum. Soru önergeleriyle hiç bir şey olmaz. Azınlık için ileriye dönük herhangi bir ışık göremiyorum. Eğitim konusunda da herhangi bir girişimleri yok. Azınlık milletvekillerimiz tamamen partilerine bağlı ve partilerin dediklerinden asla dışarı çıkamıyorlar. Çünkü görünen köy kılavuz istemez, görünen köy oradadır. Halkın karşısına çıkıp doğruyu söylemiyorlar. Bana bu halkın en önemli sorunları; eğitim, sağlık ve geçim ekonomisinde yaşanan sıkıntılardır. Ben sadece şunu söylemek istiyorum, eski milletvekili İlhan Ahmet partiye bağlı bir milletvekili olmasına rağmen, bu azınlığa bir şeyler verebilmiştir ve dönemin en başarılı milletvekili olmuştur. Geçen günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Atina’yı ziyareti sırasında SİRİZA Partisi Genel Başkanı Çipras, kendi partisine mensup azınlık milletvekillerine ‘Ahmet Davutoğlu ile görüşemezsiniz’ demiştir ve duyduğuma göre bu milletvekilleri 10 Kasım törenlerine dahi katılamamışlar. İlhan Ahmet o dönemde sağ partiden bir milletvekili olmasına rağmen parti kurmaylarına kendini anlatabilmiş ve azınlık çiftçisi onun sayesinde para alabilmiştir.”

“Yunan Parlamentosu’nda ‘Evet’ yada ‘Hayır’ demelerinin dışında hiç bir iş yaptıkları yok”

F. Y.: “Bana göre azınlık milletvekilleri son seçimlerden bu yana azınlık için hiç bir şey yapmadılar. Görünen o ve elle tutulan, gözle görünen hiç bir şey yok. Eğitim konusunda anaokulları ile ilgili somut hiç bir girişim ve gelişim yok. Dolayısıyla bana göre hiçbir şey yapamadılar. Şu andaki azınlık milletvekillerinin, Yunan Parlamentosu’nda ‘Evet’ yada ‘Hayır’ demelerinin dışında hiç bir iş yaptıkları yok ve parti ne derse onun çizgisinde gidiyorlar. Hele Ahmet Hacıosman’ın tütün konusunda ‘Ben onunla, bununla görüştüm’ lafından başka ortada hiç bir somut gelişme yok. Bu gün Avrupa Parlamentosu’na tütün hakkında herhangi bir girişim dahi olmamıştır.”

“Milletvekillerimizin korkmamaları ve daha aktif olmaları gerekir

H. R. : “Şimdi hali hazırdaki azınlık milletvekillerinin, bizleri mecliste yeterince ifade etmeye fazla cesaretleri yok. Geçmişte bu milletvekillerinin içinde en cesaretlisi rahmetli Dr. Sadık Ahmet’ti. O azınlıkta neredeyse bir devri ve bir dönemi değiştirdi. Önemli atılımları oldu. Yunanistan’ın Sadık Ahmet sonrası dönemde azınlığa bakış açısı değişti. Ama şu andaki milletvekillerinin duruşu da azınlığa faydalı olabilmek için, bir gayretlerin olduğunu söyleyebilirim. Fakat bu gayretlerini yeterli görmüyorum. Bunun için daha cesur olmaları gerekir. Kısacası bana göre azınlık siyasetinde Sadık’tan sonra bir dönem ve Sadık’tan önce bir dönem var. Şu andaki milletvekillerinin de bir çabaları söz konusu, fakat bunu yetersiz buluyorum. Eğitim konusuna gelince girişimşlerde bulunmuş olsalar bile, bu konuda başarılı olamadılar, onların daha aktif olmaları ve korkmamaları gerekir. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer misali, bizler onlardan fayda beklemek zorundayız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz