Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HALK AYAKLANDI, MİDİLLİ’DE MEYDAN SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

HALK AYAKLANDI, MİDİLLİ’DE MEYDAN SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ!

25
0

Midilli’de yerel halk mültecilere karşı ayaklandı, meydan savaş alanına döndü.

Midilli’de yerel halk mültecilere karşı ayaklandı, meydan savaş alanına döndü. Aralarında aşırı sağ parti üyelerinin de bulunduğu bir grup Yunan vatandaşı, göçmenlere taşla sopalarla saldırdı.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda yerel halk ve aralarında aşırı sağcılar, bir haftadır kaldıkları Moria Göçmen Kampı’ndaki yaşam şartlarını Sapfo meydanında protesto eden çoğunluğu Afgan olan göçmenlere taşlarla sopalarla saldırdı.

Dün gece geç saatlerde yaklaşık 150 kişilik grubun göçmenlere taş ve sopalarla saldırdı. Polisin müdahale ettiği olayda yaklaşık 30 göçmen hafif yaralandı. Saldırganların çöp bidonlarını ateşe verdiği ve bazılarının da polisin müdahalesine rağmen saldırılarına devam ettiği görüldü. Grubun göçmenleri canlı canlı yakmakla tehdit ettiği ifade edildi.

Sabah erken saatlere kadar süren olayların ardından polislerin Afgan göçmenleri otobüsle Moria Göçmen Kampı’na götürdüğü belirtildi. Şu an itibarıyla olayların yatışmış olması, sorunun çözüldü anlamına gelmiyor. Kaynakların aktardıkları bilgilere göre, göçmenlerin adadan uzaklaşmasını isteyen yerel halk bundan böyle de değişik eylemlere devam edeceği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz