Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Haklılığımız Kabul Edilene Kadar Mücadelemizi Sürdürmeye Kararlıyız”

“Haklılığımız Kabul Edilene Kadar Mücadelemizi Sürdürmeye Kararlıyız”

0
0

Batı Trakya’da Azınlık eğitiminde sorunlar devam ediyor. Yunanistan Azınlık eğitimi üzerinde oynadığı sinsi oyunlara aralıksız devam ediyor.

Son olarak Cuma namazı konusunda yaşanan olumsuzluk aynen devam ederken, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği toplantı üstüne toplantı yaparak izlenecek yol ve mücadelenin şeklini belirlemeye çalışıyor.

Son olarak konuya ilişkin Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eğitim Müdürlüğü Azınlık Eğitimi Sorumlusu Simeonidis ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği bu görüşme hakkında yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

BASIN AÇIKLAMASI

“Haklılığımız kabul edilene kadar bu konudaki mücadelemizi her platformda sürdürmeye hazır ve kararlıyız.”

“Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Yönetim Kurulu, bugün gerçekleştirdiği toplantıda, başkanımızın Bölge eğitim müdürlüğü azınlık eğitimi sorumlusu sayın Simeonidis ile yaptığı görüşmeyi değerlendirmiş ve haftalık ders programı ile ilgili olarak azınlık toplumumuzun kazanılmış haklarına vurulmak istenen bu yeni darbeyi kesinlikle kabul etmeyeceğini bir kez daha teyit etmiştir.

Bu vesile ile, Yönetim Kurulumuzun velilerimizin başlattığı  ve her cuma uygulanan eylemin devamının yanısıra başka bir dizi eylemi de yürürlüğe koyma kararı aldığını kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz.

Şöyle ki, ilk etapta encümenler arasında idarenin bu haksız uygulamasının geri çekilmesi ve haftalık ders programının azınlığımızın kazanılmış haklarının gözetilerek düzenlenmesi için gerekli girişimlerin yapılması talebini içeren imza kampanyası başlatılacaktır.

Bu kampanya çerçevesinde tüm YK ve DK üyeleri kendi bölgelerinde encümenler ve velilerle toplantı düzenleyip kendilerine konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler sunacaktır.

Ayrıca, konu ile ilgili Rodop milletvekili sn. İlhan Ahmet’in Eğitim Bakanlığına sunduğu soru önergesine verilecek  cevap da tarafımızca merakla beklenmektedir.

Bu bağlamda, konu ile ilgili itirazlarımızı Eğitim Bakanına  bizzat ve ilk ağızdan iletmek üzere kendilerinden randevu talep edilecektir. Herkesin bilmesini isteriz ki, bizler haklılığımız kabul edilene kadar bu konudaki mücadelemizi her platformda sürdürmeye hazır ve kararlıyız.

Velilerimizin de aynı kararlılık ve sabırla eylemlerini devam ettireceklerini düşünmekteyiz. Bu vesile ile yetkilileri bir kez daha konu ile ilgili itiraz ve önerilerimizi dikkate almaya davet ediyoruz.”

Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz