Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HAKGÜDER BIÇAĞI ELİNE ALDI VE ŞAHİN’DE KASAPLIĞA SOYUNDU

HAKGÜDER BIÇAĞI ELİNE ALDI VE ŞAHİN’DE KASAPLIĞA SOYUNDU

13
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhaneddin Hakgüder baba mesleği kasaplığa özendi ve ziyaret ettiği Şahin ksabasında bir kasap dükkanına girdi ve bıçağı eline aldı. Hakgüderin ziyaretinde İskeçe’nin dağlık bölgesi Şahin kasabasında Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhaneddin Hakgüder ve ekibi coşkulu karşılandı. Şahinliler Başkan Hakgüder’i ve ekibibi bağrına bastı. Kahvehane, dükkanları bir bir gezerek esnaf ve halkı selamlayan Hakgüder bir ara kasap dükkanına girdi ve eline bir bıçak alarak eti kemiklerinden ayırmaya başladı. Dolayısıyla Hakgüderin bu hareketi ve meslek konusundaki tecrübesi merak edilince baba mesleği olduğu ortaya çıktı.

Hakgüder de ziyaret sırasında, “Bizler evimizde gibiyiz. Buraların yabancısı değiliz, kendi evimize geldik ve biz bir aileyiz. Koruduğumuz bu bakış açımızla her zaman Batı Trakya Türklerinin hizmetinde olacağımızı belirtmek isteriz.” dedi.

 

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ HEYETİ MUSTAFÇOVA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkan Burhaneddin Hakgüder başkanlığında Genel Sekreter Necmettin Hüseyin , genel başkan yardımcıları Şevket Şevketoğlu, Besim İsmail Basa, Musa Yurt ve Adnan Apti, yönetim kurulu üyeleri Levent Gür, Taner Metso, denetim kurulu üyesi Seyit Ahmet, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği eski genel başkanı Mustafa Rumelili, Keşan Şube Başkanı İsmail Beyli, yönetim kurulu üyesi Yusuf Kara, İzmir Şube Başkanı Aydın Özcan, Bursa şubesi yönetim kurulu üyesi Necmettin Kahya, Keşan şubesi eski başkanı Oktay Gümülcineli’den oluşan heyetle Mustafçova Belediyesini 30 Temmuz Cumartesi günü ziyaret etti.

Heyeti Mustafçova Belediye başkanı Mustafa Cukal ve beraberindeki bazı meclis üyeleri karşıladı.

Dernek yönetcileri ile Belediye Bakanı arasında yapılan görüşmede Mustafa Cukal, seçildikleri günden bu yana bölge halkı için yürüttükleri çalışmalar ve projeler hakkında heyete bilgi verdi.

Belediyenin çalışmaları içerisinde bölgenin kalkınmasında önemli rol oynayacak projelerini heyetle paylaşan belediye başkanı, heyetin ziyaretinden son derece memnun oldukları belirterek kendilerinin bu ziyaretlerden güç aldıklarını ifade etti. Bilimsel düzeyde yürütülen toprak analizi çalışmaları ile bölgedeki toprağının hangi zirai ürünlerin yetişmesinde daha yatkın ve yüksek verim alınabilecek ürünlerin tespit edilmesi yönündeki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Başkan Cukal, yine belediye sınırları içerisinde bulunan Ilıca Köyündeki termal suların bilimsel açıdan değerlendirilip, kaynak sularının hangi hastalıklara şifa olabileceğinin tespit edilmesi ve bunun sonucunda bölgede büyük ölçekte bir sağlık turizm merkezi yaratılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bu güzel projeleri geliştirmek bir yana, belediyenin gelirlerinin önceki yıllara göre yüzde seksen oranında azaltıldığını belirten Mustafa Cukal, Yunanistan da yaşanan ekonomik krizin belediyeleri de sıkıntıya sürüklediğini belirtti. Cukal,

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Türkiye’de bulunan 750 bin Batı Trakya Türkü adına yanlarında olmalarından dolayı son derece memnun oluklarını söyledi.

 

HAKGÜDER: “EVİMİZDE GİBİYİZ”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhaneddin Hakgüder de ziyaret sırasında, “Bizler evimizde gibiyiz. Buraların yabancısı değiliz, kendi evimize geldik ve biz bir aileyiz. Koruduğumuz bu bakış açımızla her zaman Batı Trakya Türklerinin hizmetinde olacağımızı belirtmek isteriz.” dedi.

“Siz burada hapşırdığınızda biz orada grip oluyoruz.” Diyen BTTDD Genel Başkanı Burhaneddin Hakgüder, “Bu tür ziyaretlerin birlik ve beraberliğimizin güçlenmesinde önemli olduğu gibi, işbirliğinin artması ve sizlerin yükünü paylaşma anlamında da katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bugüne kadar sizler hep bizleri ziyaret ettiniz, bizde bugün sizleri belediyemizde ziyaret etmek istedik ve görmüş olduğumuz sıcak ilgi ve alakanızdan dolayıda sizlere ayrıca teşekkür ederiz.” dedi.

 

Genel Başkan Hakgüder Mustafa Cukal’a çini hediye etti. Cukal ise Hakküder’e yörenin öz kültürel çizgisini taşıya el işleri hediye etti.

 

Mustafa Cukal ve ekibi, BTTDD Genel Merkez yötencilerine yönelik Şahin’de bir öğle yemeği verdi.

 

Yemek sonrası Şahin’de sokak sokak gezen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği heyeti esnafla, halkla sohbet ederek hasret giderdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz