Ana Sayfa Yunanistan Haber Hakaret Etti! “Azınlık Yunanca Bilmiyor” Dedi!

Hakaret Etti! “Azınlık Yunanca Bilmiyor” Dedi!

3
0

Kalancis hem hakaret etti, hem de Azınlığın gerçeklerinden uzak olduğunu bir kez daha kanıtladı!

Miçotakis hükümeti Kalancis’i bir önceki hükümetlerden devraldı, Azınlığın dini konularında tam olarak yetkili olan Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis, Batı Trakya Türk Azınlığını ilgilendiren temel konularda yanlış üzerine yanlışlarına devam ediyor.

Sorunların çözümüne yönelik Azınlığın büyük kesimiyle bir araya gelmiyor, sadece devletin tayin etmiş olduğu ve sadece Yunan devletinin çıkarları doğrultusunda çaşılan kendi memurlarıyla Azınlık sorunlarını çözeceğine inanıyor ve çözüm yollarından uzak yanlış ilerleyişte ısrar ediyor.

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Yorgos Kalancis, 22-23 Ekim  tarihlerinde Batı Trakya’ya gelerek Metropolitler ve Yunanistan’ın Tayinli Müftüleriyle görüştü.

Kalancis İskeçe’de bulunduğu süre içerisinde Gümülcine’de yayın yapan radyo Hronos’a telefonla canlı bağlanarak ziyareti hakkında ve Müftü seçimi ve Azınlık hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kalancis şu an Azınlığın en temel sorunlarından biri dil sorunu olduğunu ileri sürdü ve “Azınlık Yunanca bilmiyor” dedi.

Kalancis, İskeçe “Trakya’ya çok sık geliyorum. Başta Trakya olmak üzere bir yeri çok sık ziyaret etmiyorsanız, çözüm önermek, anlamak ve düşünmek imkansızdır” dedi ve devamında şu ifadeleri kullandı:

“Müftülerin seçimi anayasaya aykırı”

Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu’nun Trakya Kalkınma Komisyonu’na sunduğu önerilere değinen Kalancis, “Neyse ki demokratik bir ülkemiz var, bu beyefendi ile herhangi bir diyaloğa girmeyeceğim. Müftünün seçilmesine yönelik ülkemizdeki mevcut mevzuata aykırı olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim.” Dedi.

“Azınlık Yunanca bilmiyor”

Şu anda Trakya’da Müslüman kardeşlerimizle ilgili temel sorun dildir. Yeni barirey, çünkü neyse ki eskisini kaldırdık, dil engelidir. Bunu anlıyoruz, hissediyoruz, herkesi değil önemli bir kısmını ilgilendiriyor. Yunanca bilmeyen biri, Yunan toplumunda nasıl eşit fırsatlara sahip olacak? Ekonomik kalkınma açısından da çok ciddi bir meseledir. Yaşadığınız ve varlık gösterdiğiniz ülkenin dilini bilmiyorsanız, büyüme ve refah tam olarak nasıl olacak? Bu çözülmesi gereken önemli bir parametredir.” İfadelerini kullandı.

“Devlet Medreselere büyük paralar ödüyor”

Medreseler konusuna da değinen Kalancis şunları dile getirdi: “Şu anda, genel olarak, azınlık eğitiminde ve dolayısıyla ilahiyat okullarında Yunan devleti, devlet okullarındaki öğretmenlerin sahip olduğu tüm haklara sahip olan öğretim elemanlarının maaşlarını ödüyor. Yunan devleti de devlet okullarında olduğu gibi bu okulların da çalışma ihtiyaçları için, diyalog ve anlayış ruhu içinde doğru dengeler ve doğru çözümler yönünde büyük meblağlar ödüyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz