Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN “YENİ RENÇPER PROGRAMI”NI SORDU

HACIOSMAN “YENİ RENÇPER PROGRAMI”NI SORDU

13
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Çaftaris’e hitaben sunduğu soru önergesiyle, Eylül ayının sonlarında ilan edilmesi beklenen Önlem 112 “Yeni Rençper Programı” hakkında bilgi istedi.

Soru önergesinin tam metni: 

SORU

Protokol No.:1499/11.09.2013

SAYIN: Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı

KONU: Önlem 112 “Yeni Rençper Programı”

Önemli sayıda işsiz genç, tarım sektöründe çalışabilme imkanına erişebilmek amacıyla, 112. Önlem, “Yeni Rençper Programı”nın ilan edilemesini beklemektedir.

Bu Önlemin Eylül sonlarında ilan edilmesi beklenmektedir ancak, tarım ile ilgili internet siteleri ve basında, bu program hakkında Bakanlık belgelerine dayanan bilgiler  ve ilgili destek programına dahil olabilmek için aranacak kriterler ve programın içeriği hakkında, çeşitli haberler sızmış bulunmaktadır.

Sızan bu haberler doğrultusunda, 112 Önlemine dahil olma hakkı kazanan kişilerin, İdare ve Kontrol Sistemi’ne (OSDE) kayıtlı olmaları, yani 2013 yılı için tarım beyanında bulunmuş  olmaları gerekmektedir deniliyor.

112 Önleminin hedeflerinden bir tanesi de, genç işsizleri tarım sektörüne teşvik etmektir. Önlemin ilan edilmesini bekleyen kişilerin bir çoğu, programa dahil olduktan sonra ilk defa tarım beyanı (OSDE) yapacak düşüncesi ile, bu güne dek tarım beyanında bulunmadı.

Aksi takdirde bu kişiler, tarım beyanları için verilen müddet sona erdiğinde tarım beyanı yapmış olacaklar çünkü, program Eylül sonunda ilan edildiğide, tarım beyanlarının süresi bitmiş olacaktır. Durum böyle iken, yapacakları beyanın kabul edileceğine ve programdan men edilmeyeceklerine dair, bu kişilere kim garanti verecektir?     

Yukarıdakiler doğrultusunda,         

SAYIN BAKANA SORULUR:

Önlem 112 “Yeni Rençper Programı”nın tam olarak ne zaman ilan edilmesi beklenmektedir?

Önleme dahil olma hakkı kazanabilmek için tarım beyanı (OSDE) istenecek mi?

Tarım beyanı istendiği takdirde, Önlemin öncelikle işsiz ve bugüne dek hiç tarım beyanı yapmamış olan kişilere hitap ettiği göz önünde bulundurularak, bu yıl tarım beyanı yapmamış olan kişilere de Önleme dahil olma hakkı verilecek mi? 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz