Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN YAĞAN DOLUDAN MEYDANA GELEN BÜYÜK FELAKETLERİ KONU ALAN BİR SORU ÖNERGESİ...

HACIOSMAN YAĞAN DOLUDAN MEYDANA GELEN BÜYÜK FELAKETLERİ KONU ALAN BİR SORU ÖNERGESİ SUNDU

15
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Karasmanis’e hitaben, Rodop ilinde yağan doludan meydana gelen büyük felaketlerikonu alan bir soru önergesi sundu.

Soru önergesinin tam metni: 

SORU

Protokol No.: 1765/07.08.2014

SAYIN: Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı

KONU: Dolu yağışından dolayı tarım arazilerinde meydana gelen büyük felaket 

Rodop ilinde 1 Ağustos tarihinde sürekli ve yoğun bir şekilde yağan dolu, pamuk, tütün ve meyve veren ağaçlarda büyük zararlara sebep oldu.

Baraklı (Stilaryo), Kalfa (Kalhas), Ircan (Arisvi), Lefeciler (Lofario), Yahyabeyli (Amaranda), Demirbeyli (Venna), Salmanlı (Salmoni), Muratlı (Mirana), Sarıca (Kalamokastro), Küçük ve Büyük Doğanca (Mikro- Mega Dukato) ve Kirlik (Roditis) köylerinde 20.000 dönümü aşkın ekili arazideki ürünler büyük zarar görmüştür.

Tarım yılının sonlarında bulunuyor olmamızdan ve çiftçilerin ürünleri tekrar ekme imkanı bulunmadığından dolayı, meydana gelen doğal felaket, bu tarım yılının feci bir şekilde son bulmasına neden olmuştur.

Doğal afetten dolayı büyük maddi çöküntüye maruz kalan üreticiler kendilerini  çaresiz ve aciz durumda hissetmektedirler.

Yukarıdakiler doğrultusunda

SAYIN BAKANA SORULUR:

Rodop ilindeki üreticilerin mümkün olan en hızlı şekilde ve kısa zaman içerisinde zararlarının karşılanması yönünde ne tür önlemler alacaktır?

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz