Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN: “TÜTÜN PRİMLERİ DÖNÜM BAŞINA MI YOKSA KİLO BAŞINA MI VERİLECEK?”

HACIOSMAN: “TÜTÜN PRİMLERİ DÖNÜM BAŞINA MI YOKSA KİLO BAŞINA MI VERİLECEK?”

18
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, 9 Nisan Salı günü gerçekleşen Üretim ve Ticaret Komisyonunun “Yeni Ortak Tarım Politikası (KAP) hakkında Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Çaftaris tarafından bilgilendirilme” konulu toplantısında söz alarak bir konuşma yaptı.

İlgili toplantıda, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Athanasios Çaftaris’in yanı sıra, Tarım Müsteşarı Moshos Korasidis ve Tarım Politikası ve Uluslararası İlişkiler Müsteşarı Dimitrios Melas da hazır bulundular.

Milletvekili Ahmet Hacıosman, Bakanlık Yönetimine, Yeni Ortak Tarım Politilkası’nın Rodop İlindeki uygulamasıyla ilgili önemli sorular yönelterek, bölgemiz çiftçileri ve hayvan besicilerinin bu konudaki endişelerini aktardı.

Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı, 18 Nisan Perşembe günü devam edecek olan toplantıda, Milletvekilleri tarafından yöneltilen sorulara da cevap vereceği belirtildi.

Milletvekili Ahmet Hacıosman’ın Meclis’te yapmış olduğu konuşmanın metni aşağıda şekildedir:

Sayın Başkan, Bakanımıza bazı sorular sormak istiyorum. Ne yazık ki, kendisinin yaptığı bilgilendirmeyi dinleme fırsatım olmadı.

Sizlerin de bildiği gibi, bir tarım bölgesi olan bölgem Rodop ili ve Trakya’nın geneli, geçimini çiftçilikten sağlamakta ve bölge insanı son derece zor şartlar altında yaşamını sürdürmektedir. Bu sebepten dolayı size, benim ve çiftçilerimiz için büyük önem taşıyan bazı sorular yöneltmek istiyorum:

İlk olarak, tütün primleri şimdi olduğu gibi verilmeye devam edecek mi? Bu primler dönüm başına mı yoksa kilo başına mı verilecek? Dönüm başına verilecek olursa, bu tütün üreticileri için büyük bir felaket olacaktır.

İkinci olarak, bugüne dek, tütün üretimi yapmayan kişiler de prim alabiliyordu. Bu kişiler Yeni Ortak Tarım Politikası ile de, prim almaya devam edecek mi?

Üçüncü sorum pamuk primlerini ilgilendirmektedir. Dönün başına 38 euro verileceğine dair duyumlar aldık. Bu duyumlar doğru mu? Pamuk üreticileri pamuk destek primlerini (sindedemeni enishisi) almaya devam edecek mi? Edeceklerse eğer, bu hangi şartlar altında olacaktır?

Son olarak, burada olmanızı fırsat bilerek, geçen hafta yatırmış olduğum soru önergesinde de, tütün üreticileri için geliştirilen 144 Önlemi’nin (20% Kesinti Primleri) üçüncü taksitinin ne zaman ödeneceğini sormuştum.

Sayın Bakan, çiftçilere vergi iadesi (F.P.A) ödemelerinin hızlandırılmasını talep ediyorum çünkü bu insanların bu ödemelere büyük ihtiyaçları bulunmaktadır.

Sorularım bunlardır Sayın Bakan.

Bu sorulara cevap vermenizi rica ediyorum”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz