Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN TAM GAZ DEVAM EDİYOR

HACIOSMAN TAM GAZ DEVAM EDİYOR

17
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı’na hitaben sunduğu soru önergesinde, pamuk üreticilerinin destek primlerinden mahrum kalmaması için öngörülen kotanın düşürülmesi gerektiğini dile getirdi.

Soru önergesinin tam metni:

SORU

Protokol No.:8337/12.03.2013

SAYIN: Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı

KONU: Rodop ilinde, pamuk destek primleri (sindedemeni enishisi) için öngörülen kotanın (plafon) düşürülmesi.

Pamuk destek primi (sindedemeni enishisi), dönüm başına belirli kilo pamuk üretilmesi koşulu ile verilmektedir. Üretilecek pamuk miktarı (plafon) Tarım, Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nın ilgili kararı ile belirlenmektedir.

Rodop ilinde, elverişsiz hava şartları (kuraklık) nedeniyle pamuklar sürekli zarar görmüş, pamuk üretimi önemli oranda düşmüş ve birçok pamuk üreticisi öngörülen kotayı dolduramamıştır. Bu sebepten dolayı da, çok sayıda pamuk üreticisi destek primlerinden ya mahrum kalıyor ya da çok az miktarda destek primi alabiliyor.

Bu durum son yıllarda, pamuk üreticilerinin fazlasıyla endişelenmesine sebep olduğundan dolayı, bölgemizde görülen zararın yeniden değerlendirilmesi ve kotanın düşürülme işleminin gerçekleşmesi için, bu değerlendirme raporunun OPEKEPE merkezine gönderilmesi gerekmekedir.

Yukarıdakiler doğrultusunda,

SAYIN BAKANA SORULUR:

Bu yıl Rodop ilinde, üretimi önemli derecede etkileyen olumsuz koşullar göz önünde bulundurularak, tüm pamuk üreticilerinin destek primi alabilmesini sağlamak için , kotayı düşürecek mi?

Bölgede hakim olan şartların ve oluşan ortalama zararın yeniden değerlendirilmesi yönünde bir çalışma yapmayı ve kotayı (plafon) her bölgenin verimliliğini yansıtacak şekilde belirlemeyi düşünüyor mu?

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

 

HACIOSMAN, METALEFTİKİ THRAKİS A.E.’NİN ŞAPÇI BÖLGESİNDE BULUNAN İKİ YAPISININ, 24 SAAT POLİS GÖZETİMİ VE KORUMASI ALTINDA TUTULMASINI SORDU

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, 12 Mart Salı günü, Şapçı (Sapes) Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin, altın madeni şirketi Metaleftiki Thrakis A.E.’nin Şapçı bölgesinde bulunan iki yapısının, 24 saat polis gözetimi ve koruması altında tutulması yönünde alınan kararı ve bu haksız polis gözetimi kararının geri alınması yönündeki taleplerini konu alan bildirilerini, Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias’ın bilgisine sunarak bu konuda Şapçı Esnaf ve Sanatkarlar Birliği üyeleri ile hemfikir olduğunu belirtti.

RAPOR

SAYIN: Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikolaos Dendias

Atina, 12.03.2013

Şapçı (Sapes) Esnaf ve Sanatkarlar Birliği’nin, altın madeni şirketi Metaleftiki Thrakis A.E.’nin Şapçı bölgesinde bulunan iki yapısının, 24 saat polis gözetimi ve koruması altında tutulması yönünde aldığınız kararı konu alan, yazısını bilginize sunuyorum.

Almış olduğunuz bu karar, haklı olarak, bölge halkının tepkisine yol açtığından dolayı, konuyla ilgili görüşlerinizi ve girişimlerinizi arz ediyorum.

Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz