Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN SOSYAL SİGORTALAR KURUMU’NA YAPILACAK ATAMA HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ

HACIOSMAN SOSYAL SİGORTALAR KURUMU’NA YAPILACAK ATAMA HAKKINDA BİLGİ İSTEDİ

11
0

Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’na hitaben soru önergesi sundu.  Rodop Milletvekili, ilgili soru önergesi metninde, 8K/2008 sayılı ilan ile Sosyal Sigortalar Kurumu’na (I.K.A-ETAM) yapılacak atama hakkında bilgi istedi.

 

BASIN BÜLTENİ

 

Soru önergesinin tam metni: 

 

SORU

 

Protokol No.:4395/27.11.2012

 

SAYIN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

 

KONU: 8K/2008 sayılı ilan ile Sosyal Sigortalar Kurumu’na (I.K.A-ETAM) yapılacak atamaların tamamlanması.

 

ASEP tarafından yapılan, 8K/2008 sayılı ve tarihli ilan ile, ülke genelinde toplam 889 kişi IKA-ETAM’ın farklı dairelerine atandı. Bu ilanın Resmi Gazetede (FEK) yayınlanması, çalışanların seçilme ve Teknik Eğitim kategorisinde başarı elde edenlerin yerleştirme işlemleri 2010 yılında tamamlandı.

 

Fakat aynı yıl, 3833 sayılı (FEK 40/15-3-2010) “ Bütçe krizini önlemeye yönelik acil önlemler” başlıklı yasanın yürürlüğe girmesi, 2010 yılı atamalarının ertelenmesine  sebep oldu.

 

8K/2008 sayılı ilan ile atama hakkı kazanan kişiler IKA dairelerine yerleştirilmeyi beklerken, daha sonra yayınlanan 9K/2008 ilanı ile Yunanistan Ziraat Bankası’na (ATE) atama hakkı kazananların, kendi yerlerine yerleştirildiğini öğrendiler.

 

8K/2008 sayılı ilanın hak sahipleri, bu sebepten dolayı adalete baş vurmaya karar vererek dava açtılar. Atina Temyiz Mahkemesi, kendi yerlerine 9K/2008 ilanında başarılı olan kişilerin yerleştirilmesini anayasaya aykırı bularak kendilerini haklı buldu.

 

Ayrıca IKA, resmi kayıtlar doğrultusunda, acilen memur ihtiyacının giderilmesine gereksinim duyduğundan ve atanacak bu kişilerin ödemeleri için gerekli bütçeyi temin etmiş bulunduğundan dolayı

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

 

Herkes için haklı ve anayasal yönden kabul edilir bir çözüm bulunması yönünde ne yapacak?

8K/2008 ilanı aracılığı ile bölge IKA şubelerine atanacak kişilerin ödenek imkanının mevcut olduğundan dolayı, bu kişilerin yerleştirme işlemleri tamamlanacak mı?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

 

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz