Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN, SONDAJ İZİNLERİNDE KOLAYLIK YAPILMASINI SAĞLADI

HACIOSMAN, SONDAJ İZİNLERİNDE KOLAYLIK YAPILMASINI SAĞLADI

18
0

Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, derin sondaj ve yüzeysel yeraltı suları izinlerinin konusunda var olan sıkıntıların giderilmesi için gerekli girişimlerde bulundu ve izinlerin verilmesinde kolaylık yapılmasını sağladı.

ÖNEMLİ DUYURU

Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, 150559/2011 sayılı ve tarihli yasasının, “Varolan su kullanımı için izin belgesi verilmesi yönünde gerekli işlemler, şartlar ve koşullar”ı konu alan 6. Maddesinde bir iyileştirme yapılmıştır.

Konuyla ilgili, Bakanlığın Su İşleri Özel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Ortak Bakanlık Kararının 6. Maddesinde, kendilerine ait tarım arazilerine sondaj (Geotrisi-Pomona) yapmak için izin belgesi almak isteyen, ancak bu arazi için tapu eksikliği sorunu yaşayan kişiler için koşullarda iyileştirmeler yapılmıştır.

İlgili kişiler izin belgesi alabilmek için yapacakları başvuru ile, arazinin kendilerine ait olduğunu ancak bu arazi için tapularının bulunmadığını beyan eden bir sorumluluk beyanı (İpefthini dilosi) ile birlikte, onaylı çiftçi ekim beyanı örneği ya da E9 belgesini sunarak izin alabileceklerdir. İlgilenen vatandaşlarımıza önemle duyurulur.

İlgili kararın tam metni:

ÇEVRE, ENERJİ VE

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI

SU İŞLERİ ÖZEL SEKRETERLİĞİ

 

KONU: “Varolan su kullanımı için izin belgesi verilmesi yönünde gerekli işlemler, şartlar ve koşullar”

150559/2011 sayılı ve tarihli Ortak Bakanlık Kararı’nın 6 maddesindeki belgelerin teslim edilmesi ve varolan suyun kullanılması yönünde izin çıkartılması için tapu eksikliği sorunu ile karşılaşıldığında, Su İşleri Daire Müdürlüğü’nün raporu eşliğinde, Merkez Yönetiminden Sorumlu Genel Sekreter yetkili olduğu bölge için özel bir karar verme yetkisine sahip olacaktır. 150559/2011 sayılı ve tarihli Ortak Bakanlık Kararı’nın 6 maddesinde talep edilen tapunun eksikliği söz konusu olduğundan dolayı, izin için başvuruda bulunan kişiler tarafından yapılacak bir sorumluluk beyanı (ipefthini dilosi) ile bu eksiklik göz ardı edilecektir. Sondaj (Geotrisi-Pomona) için izin çıkartmak isteyen kişiler, bu sorumluluk beyanına mülkün kendilerine ait olduğunu ancak bu mülk için tapunun bulunmadığını belirterek, onaylı çiftçi ekim beyanı örneği ya da E9 belgesi ile birlikte evrakları teslim edeceklerdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz