Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN SEYYAR SATICI İZİNLERİNİ SORDU

HACIOSMAN SEYYAR SATICI İZİNLERİNİ SORDU

13
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kalkınma, Rekabetçilik, Altyapı, Ulaştırma ve Ağlar Bakanı Konstandinos Hacidakis’e hitaben sunduğu soru önergesinde, seyyar satıcılık ruhsatı işlemlerinin hangi gerekçeyle durdurulduğunu sordu.

Soru önergesinin tam metni:

SAYIN: Kalkınma, Rekabetçilik, Altyapı, Ulaştırma ve Ağlar Bakanı

KONU: A tipi ruhsat verilerek seyyar ticaret imkanı sağlanması

Ticaret Genel Sekreteri Stefanos Komninos’un, K1-227/08.02.2013 sayılı ve tarihli yazısında, seyyar ticaret için verilecek A tipi ruhsat sayısının henüz belirlenmediği belirtilmektedir. Bu kısaca, 2013 yılı için, seyyar satıcılık ruhsatı verilmeyeceği anlamına gelmektedir.

Genel Sekreterin bu kararı ile, bölgenin belediye meclislerinden onay almış ve tam anlamıyla son aşamada bulunan ruhsat işlemleri durdurulmuş ve bir çok vatandaşımız çalışma imkanından mahrum bırakılmıştır.

Genel Sekreteri böyle bir karar almaya iten sebepleri anlamakta güçlük çektiğimizi belirterek,            

SAYIN BAKANA SORULUR:

Seyyar satıcılık yapılabilmesi yönünde 2013 yılı için A tipi ruhsat verilmemesi kararı hangi gerekçeyle alınmıştır?

Ruhsatlarının onaylandığı yönünde Belediyeler tarafından bilgilendirilen ancak, Bakanlığın bu kararından dolayı ruhsatlarını alamayan vatandaşlarımıza ne cevap veriyor?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, ruhsat işlemlerinin hiçbir engel ile karşılaşılmadan tamamlanabilmesi için, Genel Sekreterin verdiği bu kararı geri çekmeyi düşünüyor mu?                              

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz