Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN MÜSLÜMÜNLARA YÖNELİK TEHDİT MEKTUBUNU SORDU

HACIOSMAN MÜSLÜMÜNLARA YÖNELİK TEHDİT MEKTUBUNU SORDU

11
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman ile Evros Milletvekili Yorgos Dolios, Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Dendias ile Adalet, Şeffaflık ve İnsan Hakları Bakanı Andonis Rupakiotis’e hitaben, Atina’daki Müslüman vatandaşlarına gönderilen küfür ve tehdit yazısını konu alan bir soru önergesi sundular.

Milletvekilleri sundukları bu soru önergesi ile, konunun etraflıca incelenip tamamen açıklığa kavuşmasını talep ettiler.

 

Soru önergesinin tam metni:

1.Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı

2.Adalet, Şeffaflık ve İnsan Hakları Bakanı

 

KONU: Yunanistan’da yaşayan müslümanları hedef alan tehdit mesajı

 

Bundan bir kaç gün önce, Yunanistan Müslümanlar Birliği ile Müslüman vatandaşlarımızın Atina’daki toplantı yerlerine, posta aracılığı ile, İslam ve Kur’an’a karşı çok sayıda küfür içeren, Yunanistan’da yaşayan tüm Müslümanlara tehditler savuran, aşağılık ve iğrenç denebilecek bir yazı ulaştı.

 

Burada en çok ilgi çeken nokta ise, gelen bu yazıda mecliste grubu bulunan bir siyasi parti ambleminin bulunuyor olması idi.

 

Bu eylemin, devlet tarafından cevapsız bırakılmaması, konunun etraflıca incelenip  açıklığa kavuşması yönünde, yetkili Bakanlığın derhal tüm girişimleri yapıp harekete geçmesi gerekmektedir.

 

Irkçılık olaylarının artışa geçmesi, hoşgörüsüzlük ve şiddet eylemlerinin açığa vuruluyor olması, bu ülkede yaşayan tüm vatandaşları hedef almaktadır.

 

Birlikte huzur ve barış içerisinde yaşamayı tehlike altında bırakıp, dinlerarası hoşgörü ve insan haysiyetine saygı kavramlarına doğrudan saldırı niteliği taşımaktadır.

 

Din özgürlüğünün varlığı ve tüm dinlerin yasalar önünde eşit sayılması ihlal edilemez  gerçeklerdir.    

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

SAYIN BAKANLARA SORULUR:

İlgili konunun açıklığa kavuşması ve Yunanistan’da yaşayan tüm müslümanların güvenliğinin sağlanması yönünde ne tür acil girişimlerde bulunacaklardır?

Dinlerarası hoşgörüyü ve başka dinlere saygıyı ne şekilde sağlamayı düşünüyorlar?

 

Soruyu yönelten Milletvekilleri,

 

Ahmet HACIOSMAN

Yorgos DOLİOS

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz