Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN KAÇAK YAPILARDA YAŞANAN TAPU SORUNU İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ SUNDU

HACIOSMAN KAÇAK YAPILARDA YAŞANAN TAPU SORUNU İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ SUNDU

13
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği, İçişleri ve Ekonomi Bakanlarına hitaben sunduğu soru önergesi ile, 4178/2013 “Kaçak Yapılanmanın Önlenmesi – Çevre Dengesinin Korunması ve Diğer Düzenlemeler” konulu yasa tasarısının 3. paragrafının 17. maddesinde öngörülen, tapu eksikliği durumunda yapıların yasallaştırma işleminin gerçekleşebilmesi için gerekli belgeleri belirleyecek olan Ortak Bakanlık Kararı’nın ne zaman imzalanacağını sorarak bu konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Soru önergesinin tam metni:

SORU

Protokol No.:3306/31.10.2013

SAYIN: İçişleri Bakanı

Ekonomi Bakanı

Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı

KONU: Kaçak yapılanmanın önlenmesi ile ilgili Ortak Bakanlık Kararının imzalanmasında yaşanan gecikme

4178/2013 sayılı ve tarihli, FEK A/174, “Kaçak Yapılanmanın Önlenmesi – Çevre Dengesinin Korunması ve Diğer Düzenlemeler”i konu alan yasa tasarısı, Trakya bölgesinde uygulanabilir hale gelmesi yönünde uygun koşullar oluşturulduğu takdirde, bölgenin canlanmasını sağlayacaktır.

İlgili yasanın “Nüfusa ait özel guruplara ceza indirimi uygulanması”nı konu alan 3. paragrafının 17. maddesinden bahsediyorum. Yasanın bu maddesinde, Trakya bölgesinde sürekli ikamet eden ve mülklerine ait tapuları bulunmayan vatandaşlar için gerekli belgelerin, Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği, İçişleri ve Ekonomi Bakanlarının Ortak Bakanlık Kararı ile belirleneceğinden bahsediliyor.

Trakya bölgesinde sürekli ikamet eden çok sayıda vatandaş, kaçak sayılan mülklerini yasallaştırma işlemlerini gerçekleştirebilmek için bu Ortak Bakanlık Kararı’nın çıkmasını beklemektedir.      

Yukarıdakiler doğrultusunda,         

SAYIN BAKANLARA SORULUR:

4178/2013 sayılı ve tarihli yasanın 3. paragrafının 17. maddesinde, tapu eksikliği durumunda yapıların yasallaştırma işleminin gerçekleşebilmesi için belgelerin Ortak Bakanlık Kararı ile belirleneceği belirtiliyor.

İlgili bu karar ne zaman imzalanacaktır?

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz