Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN, HAYVAN BESİCİLERİNİN BALKAN PRİMLERİ (EKSİSOTİKİ) SORUNUNU BAKANA AKTARDI

HACIOSMAN, HAYVAN BESİCİLERİNİN BALKAN PRİMLERİ (EKSİSOTİKİ) SORUNUNU BAKANA AKTARDI

17
0

Rodop milletvekili Ahmet Hacıosman, 13 Ağustos Çarşamba günü ,Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Yorgos Karasmanis ve Bakanlık Müsteşarı Moshos Korasidis’e bir ziyarette bulundu.

Gerçekleşen bu ziyaretin amacı, son günlerde ortaya çıkan Balkan Primleri (Eksisotiki Apozimiosi) sorunu ile, küçük baş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı ve tarım üreticilerinin diğer sorunlarını aktarmak idi.

Milletvekili Ahmet Hacıosman, Sayın Bakan’dan, Balkan Primleri sorununun giderilmesini ve üreticilerin mağdur olmamalarını talep etti.

Ortaya çıkan mavi dil hastalığı ile, hayvan besicilerinin büyük zarara uğradığını tekrar dile getiren milletvekili, Bakanlığın konu ile ilgili çalışmalarının ne aşamada olduğu konusunda, bilgi talebinde bulundu.

Milletvekili ayrıca, geçtiğimiz günlerde bölgemizde 35.000 dönümlük arazide büyük zararlara sebep olan dolu ve sel felaketi ile mağdur durumda kalan üreticilerin, sıkıntılarını ve sorunlarını dile getirerek, Sayın Bakan’dan, Bakanlık yetkililerinin bölgemize gelerek zararları bizzat yerinde görmeleri ve tespit etmeleri talebinde bulundu.

Sayın Bakan da, talebi olumlu karşılayarak yetkililerin bölgeyi ziyaret etmeleri konusunda çalışacağını belirtmiştir.

Tarım ve Gıda Bakanı Karasmanis de:

“Hayvan besicilerinin Balkan Primleri ile ilgili sorunu konusunda Bakanlık olarak, büyük bir çalışma içerisinde olduklarını, mağduriyetin giderilmesi yönünde büyük gayret sarfettiklerini ve sorunun çözümü konusunda toplantılara hala devam ettiklerini belirtmiştir”.

Tarım Bakanlığı yetkililerinden bugün aldığımız bilgilere göre, hayvan besicileri, önümüzdeki hafta içerisinde, yetkili kurumlara başvurarak, mağduriyetlerini giderecek itiraz dilekçelerinde bulunmaları talep edileceği bildirilmiştir.

Önümüzdeki günlerde konu ile ilgili gelişmeler üreticilere bildirilecektir.

Bakanlık yetkilikleri mavi dil hastalığı konusunda da:

“Konuyu yakından takip ettiklerini, Ağustos ayı sonuna kadar çalışma içerisinde olacaklarını ve bu zaman zarfı içerisinde de üreticilerin, hastalığın giderilmesi için kullandıkları ilaçların makbuzlarını Bölge Veterinerlik Şubesi’ne teslim etmeleri ve Veterinerlik Şubesi ile sürekli irtibat halinde olmaları Bakanlık yetkilileri tarafından önerilmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz