Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN GÜMÜLCİNE VERGİ DAİRESİ’NİN YETKİLERİNİ SORDU

HACIOSMAN GÜMÜLCİNE VERGİ DAİRESİ’NİN YETKİLERİNİ SORDU

17
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, İdari Reform ve Bilişim Bakanı Andonis Manitakis ile Ekonomi Bakanı Yannis Sturnaras’a hitaben bir soru önergesi sunarak, Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin yetkilerinin sınırlandırılacağı yönünde çıkan söylentilerin gerçeklik derecesini sordu.

1.İdari Reform ve Bilişim Bakanı

2.Ekonomi Bakanı

KONU: Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin yetkilerinin sınırlandırılacak olması

Ekonomi Bakanlığı Gelir İdaresi Genel Sekreteri Sayın Theoharis 29.04.2013 tarihinde, Yunanistan Vergi Dairesi Çalışanları Federasyonu ile yaptığı toplantıda, Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin kontrol ve yargı birimlerinin İskeçe (Ksanthi) Vergi Dairesine aktarılıp, Gümülcine Vergi Dairesi’nin kademesinin düşürüleceğini ve bu Daire’nin 2. sınıf Vergi Dairesi olarak hizmet vermeye devam edeceğini resmi bir şekilde açıkladı.

2012 yılının Ekim ayında Şapçı Vergi Dairesi’nin kapanmış olmasından sonra, Rodop İlinde kalan tek Vergi Dairesi olan Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin yetkilerinin de sınırlandırılıyor olması ile, Rodop İli bir yıldan az bir süre içide ikinci büyük darbeyi almış olacaktır.

Bu senaryo gerçekleştiği takdirde, hem Doğu Makedonya ve Trakya Eyaleti’nin merkezi, hem de Doğu Makedonya ve Trakya İstinaf Mahkemesi’nin ve bu mahkemenin Kamu Hukuk Müşavirliği biriminin merkezi niteliğinde olan Gümülcine (Komotini) şehri, mali hizmetler açısında tamamen güçsüz duruma düşecektir.

Söz konusu Vergi Dairesi yıllık 50.000 vergi beyanı dilekçesi kabul etmekte, yaklaşık 13.000 çiftçi vergi iadesi başvurusu incelemektedir. Ayrıca, Şapçı Vergi Dairesi’nin kapanmasından sonra Gümülcine’ye gelebilmek için ek ulaşım ücreti ödemek zorunda kalan balkan bölgesi vatandaşlarımıza da hizmet verdiğinden dolayı bu Vergi Dairesi’nin verimliliği ve yıllık gelir hedefi son derece yüksektir.

Tüm bu veriler, söz konusu Vergi Dairesi’nin güçlendirilmesi ve memur takviyesi yapılarak desteklenmesi gerektiği yönünde kanıt teşkil ederken, Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin yetkilerinin sınırlandırılacak olmasının sebeplerini anlamakta güçlük çekmekteyiz.

Yukarıdakiler doğrultusunda,

SAYIN BAKANLARA SORULUR:

Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin yetkilerinin sınırlandırılacağı ve bundan böyle 2. sınıf Vergi Dairesi olarak hizmet vereceği yönündeki karar alındı mı yoksa bu karar düşünce ve değerlendirme aşamasında mı bulunmaktadır?

Gümülcine (Komotini) Vergi Dairesi’nin 2. sınıf hizmet dairesi kategorisine düşürülmesinin gerekçeleri nelerdir?

Bu hizmet dairesinin bugün bulunduğu haliyle hizmete devam etmesi yönünde kanıt teşkil eden kalite ve maddi kriterleri göz önünde bulundurarak, bu kararı tekrar değerlendirecekler mi?

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz