Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN ÇİFTÇİLERİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK PROGRAMLARIN İLAN EDİLMESİNİ İSTEDİ

HACIOSMAN ÇİFTÇİLERİ DESTEKLEMEYE YÖNELİK PROGRAMLARIN İLAN EDİLMESİNİ İSTEDİ

13
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Tarım Kalkınma ve Gıda  Bakanı Athanasios Çaftaris’e hitaben sunduğu soru önergesinde, çiftçileri desteklemeye yönelik programların ilan edilmesini istedi.

Soru önergesinin tam metni: 

SORU

Protokol No.:11995/18.06.2013

SAYIN: Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı

KONU: Çiftçileri desteklemeye yönelik programların ilan edilmesi.

Tarım Kalkınma Programı 2007-2013 çerçevesinde yer alan Önlem 112 “ Yeni Çiftçi Programı” ve Önlem 113 “Çiftçilerin ve Tarım İşçilerinin Erken Emekliliği” gibi programlar çiftçilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

“Yeni Çiftçi Programı” tarım sektörüne genç çiftçi kazandırarak, “Erken Emeklilik Programı” ise, çiftçilerimize emeklilik yaşını beklemeye gerek kalmadan emekli olma imkanı sağladığından dolayı, her  iki Önlem de, tarım sektöründe varolan  yapısal sorunların giderilmesi yönünde  büyük katkı sağlamıştır.

Hem tarım sektörünün hem de çiftçilerimizin bu Önlemlerden ortak fayda sağlıyor olması, bu Önlemlerin başarıya ulaşması yönündeki tek garantidir.

Bu tür faaliyetlerin, tarım sektörünün yeniden düzenlenmesi ve çiftçilerimizin desteklenmesi yönünde  sağlayacağı katkılar son derece önemlidir.   

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

Tarım Kalkınma Programı 2007-2013 sona erdiği zaman, yeni çiftçilerin tarım sektörüne kazandırılması ve üreticilerin erken emekli olabilmesi yönündeki yeni Bakanlık düzenlemeleri neler olacaktır?

Önlem 112 ve 113 gibi faaliyetlerin  içeriğine sahip faaliyetleri, yeniden ilan etmeyi düşünüyor mu?

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz