Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN: “62 YAŞINDA OGA SİGORTALILAR NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK?”

HACIOSMAN: “62 YAŞINDA OGA SİGORTALILAR NE ZAMAN EMEKLİ OLACAK?”

14
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Evros Milletvekili Yorgos Dolios ve İskeçe  Milletvekili Dimitris Salturos, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı İoannis  Vruçis’e hitaben sundukları soru önergesinde, 40 yıl boyunca OGA’da (Çiftçi Sigortaları Kurumu) sigortalı olan çiftçilerimize, 62 yaşında emekli olma hakkı sağlayacak yasal düzenlemelerin ne zaman gerçekleşeceğini sordular.

SAYIN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

KONU: Çiftçiler için emeklilik şartlarının, diğer sektör çalışanları ile aynı olması

Emeklilik yaşının iki yıl daha arttırılmış olması, tüm sigortalıları, en çok da OGA (Çiftçi Sigortaları Kurumu) sigortalısı olan kişileri etkiledi.

Ülkemizde diğer sektör çalışanlarıyla kıyaslandığında, 67 yaşından önce emekli olma  hakkına sahip olmayan kişiler yanlızca çiftçilerimiz olduğundan dolayı en büyük haksızlığa maruz kalan kişiler de ne yazık ki çiftçilerimizdir.

Diğer sağlık sigortalarında olduğu gibi 40 yıl boyunca sigortalı olup, 62 yaşında emekli olma imkanı çiftçilere sağlanmamaktadır. Çiftçilerimize yapılan bu haksızlığın bir an önce  giderilmesi gerekmektedir. Ayrıca, Şubat ayında tarım sektörü sorunlarının tartışıldığı meclis toplantısında, Başbakan Meclis kürsüsünden konuyla ilgili yaptığı açıklama ile bu yönde bir vaatte bulunmuş idi.

Bu durumdan en çok etkilenen kişiler 1948 ve 1949 doğumlu olan çiftçilerimiz olup, diğer sigorta kurumları ile aynı muameleyi görmek tüm tarım sektörü çalışanlarının talebidir.

Yukarıdakiler doğrultusunda,

SAYIN BAKANA SORULUR:

40 yıl sigortalı olan çiftçilerimize, 62 yaşında emekli olma hakkı sağlayacak yasal düzenlemeleri ne zaman gerçekleştirecektir?

OGA’da sigortalı olan 1948 ve 1949 doğumlu çiftçilerimiz bu durumdan en çok etkilenen yaş grubu olduğundan dolayı, bu gruba yönelik özel bir itina gösterilecek mi?

Soruyu yönelten Milletvekilleri,

Ahmet HACIOSMAN

Yorgos DOLİOS

Dimitris SALTUROS

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz