Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIÖREN KÖYÜNDE ALİ ÇAVUŞ’A SEVGİ GÖSTERİSİ

HACIÖREN KÖYÜNDE ALİ ÇAVUŞ’A SEVGİ GÖSTERİSİ

14
0

Hacıören köyünde Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’a sevgi gösterisi. Ali Çavuş Cuma namazını Hacıören köyü’nde eda ederek, namaz sonrası halka hitap etti.

Genel Başkan konuşmasına halkı selâmlayarak ve 25 Mayıs AP seçimlerinde DEB Partisi’ne büyük destek veren köy halkına teşekkür ederek başladı.

Kendilerine rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet tarafından miras bırakılan Dostluk Eşitlik Barış Partisi’ne sahip çıktıklarını, 2010 yılından beri büyük bir gayretle partiyi yapılandırdıklarını anlattı. Bugüne kadar diğer siyasi partilerin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın sorunlarını çözme noktasında hiçbir adım atmadıklarını, sadece kendilerini oy kaygısıyla seçim zamanı hatırladıklarını, gereksiz yere azınlık insanının bu siyasi partiler yüzünden ayrıştığını, bu ayrışmanın ve parçalanmanın azınlığa zarar verdiğini gördükleri için DEB Partisi’ni tekrardan güçlendirdiklerini ve tarihinde ilk defa DEB Partisi’ni seçime sokarak, azınlık insanını tekrardan doğru bir amaçta birleştirdiklerini söyledi. Doğru bir karar verdiklerini, seçimin ertesi günü Avrupa’nın birçok kurumundan gelen tebriklerden anladıklarını belirtti.

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın hak arama mücadelesi haklı bir davadır, bu davaya azınlığın sahip çıkmasının kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade etti. Genel seçimlere antidemokratik %3’lük ülke barajı yüzünden katılmadıklarını, parlamentoda azınlığı temsilcisiz bırakmak istemediklerini, Atina’nın kendilerini bugüne kadar hep görmezlikten geldiğini, bu sebeble kendilerinin de mücadeleye Avrupa’da devam edeceklerini belirtti.

Önümüzdeki aylarda DEB Partisi’nin de üyesi olduğu Avrupa Halkları Federal Birliği (FUEN) kongresini Batı Trakya’da, Gümülcine’de yapacağını, değişik ülke ve kurumlardan 150 delegenin Batı Trakya’ya geleceğini ve her şeyi yerinde görüp, tespit edeceğini, bölgemizin tanıtımı ve reklamı açısından da güzel olacağını ifade etti. DEB Partisi olarak, partimizin kurucusu rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in kendilerine bıraktığı bu mirasa ve davaya sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi.

Konuşmasının sonunda kendisini soğuk havada sabırla dinleyen Hacıören halkına teşekkür ederek, 25 Mayıs AP seçimlerinde kendilerine büyük destek veren Hacıören halkı adına hazırlanan teşekkür belgesini köyün imamına takdim etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz