Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HABİP OĞLU BAŞKAN IRİNA VLAH İLE GÖRÜŞTÜ

HABİP OĞLU BAŞKAN IRİNA VLAH İLE GÖRÜŞTÜ

23
0

Avrupa Milletleri Federal Birliği (FUEN) Başkan Yardımcısı Halit Habip Oğlu, 18 Nisan 2018 tarihinde Gagauz Yeri Özerk Bölgesi’nin bağlı olduğu Moldova’nın başkenti Kişinev’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ukrayna Gagauz Birliği Başkanı Vasiliy Kelioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen, FUEN Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu(TAG) Sekretaryası’ndan Melek Kırmacı Arık’ın Habip Oğlu’na eşlik ettiği ziyarette FUEN Başkan Yardımcısı, Gagauz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Irina Vlah ile biraraya geldi. Moldova Bakanlar Komitesi binasında gerçekleştirilen görüşmeye I. Başkan Yardımcısı Vadim Çeban, Dışişleri Müdürü Vitali Vlah ve Moldova Parlamentosu milletvekili Fiodor Gagavuz da iştirak etti.

Görüşmede Halit Habip Oğlu, Irina Vlah’a FUEN hakkında bilgi verdi, FUEN’in Avrupa’da yaşayan ulusal azınlıkları aynı çatı altında buluşturan en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtti. Avrupa’da yaşayan ulusal azınlıklar için Avrupa çapında bir koruma mekanizması oluşturmak amacıyla “Azınlıkları Koruma Paketi” adı ile Avrupa Vatandaş Girişimi başlatan FUEN’in bir yıl içerisinde bir milyon imza toplamayı başardığını aktardı. FUEN çatısı altında 2013’te Türk Azınlıkları/Toplulukları Çalışma Grubu kurulduğunu belirten Habip Oğlu, FUEN TAG 5. Yıllık Toplantısı’nı Gagauz Yeri Özerk Bölgesi’nin ev sahipliğinde Gagauziya’da gerçekleştirmeyi istediklerini kaydetti.

Habip Oğlu’nun ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Vlah, FUEN TAG Yıllık Toplantısı’na ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını kaydetti, FUEN TAG çatısı altındaki diğer Türk azınlıkları ve toplulukları ile tanışmayı arzu ettiklerini ifade etti. Bununla birlikte Vlah, Gagauz Yeri Özerk Bölgesi olarak yaptıkları çalışmaları aktardı, Gagauz dili, tarihi ve kültürünün korunmasına yönelik olarak gerçekleştirmeyi planladıkları girişimler hakkında bilgi verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz