Ana Sayfa Arşiv HABıPOğLU: “AZINLIK HÜKÜMET MAKAMLARINDAN DıYALOG TALEP ETMEKTEN YORULDU, ARTIK DıYALOğU YEREL YÖNETıMDE...

HABıPOğLU: “AZINLIK HÜKÜMET MAKAMLARINDAN DıYALOG TALEP ETMEKTEN YORULDU, ARTIK DıYALOğU YEREL YÖNETıMDE KENDıSı YARATMAK ıSTıYOR”

11
0

“Eşitiğe ılk Adım” listesinin başlatmış olduğu hak arama mücadelesine bir destekte ABTTF’den geldi. Listenin heyecan verici bir hareket olduğunu söyleyen Habipoğlu devamında şunları söyledi. “Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “7 Kasım 2010 seçimlerinde ıskeçe’den sonra Gümülcine’de de bağımsız bir liste oluşturulduğunu görmek heyecan verici ve olumlu bir gelişme. Batı Trakya Türk Azınlığı, PASOK ya da Yeni Demokrasi Partisi fark etmeksizin her iktidar döneminde Türk Azınlık ile devlet ve devleti o dönemde temsil eden hükümet arasında yapıcı, eşitlikçi ve hoşgörülü bir diyalog mekanizması kurulması talep etti, talep etmeye devam ediyor. Rodop Valisi Aris Yannikidis ya da Doğu Makedonya-Trakya Bölge Eski Genel Sekreteri Dimitris Stamatis ile diyalog kurmaya çalışıldı ancak bir adım ileriye gidilemedi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın diyalog talebi uzun yıllar göz ardı edildi; ne PASOK ne de Yeni Demokrasi bu doğrudan diyalog talebine olumlu bir yanıt verdi. şimdi de Batı Trakya Türk Azınlığı bağımsız listeler ile diyalog talep etmek yerine yerel yönetimde doğrudan söz sahibi olma yolunu seçmiş görünüyor. Çoğunluk partileri içerisinde siyaset yapmanın fayda sağlamadığının en yakın örneği Rodop Vali Yardımcısı Sibel Mustafaoğlu. Eşitliğe ılk Adım listesinin başkanı Sibel Mustafaoğlu, PASOK içerisinde siyaset yapmanın ilerleme sağlamadığını görmüş olmalı…Umarım Eşitliğe ılk Adım listesine dün ve bugün yerel ve ulusal siyasette görev yapmış tecrübeli isimler katılır. Böylelikle yerel seçimlerde bağımsız liste önemli bir başarı sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz