Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HABİP OĞLU: “AZINLIĞIN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINMADAN BÖLGENİN KALKINMASI SAĞLANAMAZ”

HABİP OĞLU: “AZINLIĞIN ÖNERİLERİ DİKKATE ALINMADAN BÖLGENİN KALKINMASI SAĞLANAMAZ”

22
0

Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nda Bakan Kocias’ın başkanlığında Batı Trakya bölgesinin kalkınması için yapılan toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yayınladı. Başkan Habipoğlu açıklamasında, “bu gibi tek taraflı ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın görüş ve önerilerini dikkate almayan toplantıların bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması kesinlikle düşünülemez” dedi.

Habipoğlu’nun açıklaması şu şekildedir:

“Ülkemiz Yunanistan’ın üst düzey yöneticileri, geçmişte örnekleri birçok kere yaşandığı üzere yine kendi aralarında düzenledikleri ve Batı Trakya Türk Azınlığı temsilcilerinin yer almadığı bir toplantıda Batı Trakya’yı görüşüyorlar.

Batı Trakya’nın güncel durumunu ve ekonomik sorunlarını en iyi bilen ve yerinde yaşayan azınlığımız mensubu dört milletvekili ile üç belediye başkanımız varken azınlığımızdan hiçbir temsilcinin toplantıya davet edilmemesini anlamak ve kabul etmek mümkün değil.

Bir de Yunan makamları her fırsatta demokrasiden ve eşitlikten bahsederler. Bu gibi tek taraflı ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın görüş ve önerilerini dikkate almayan toplantıların bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlaması kesinlikle düşünülemez”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz