Ana Sayfa Yunanistan Haber Ege’de “Güven Arttırıcı Önlemler” Görüşmeleri Heyet Başkanı İstifa Etti

Ege’de “Güven Arttırıcı Önlemler” Görüşmeleri Heyet Başkanı İstifa Etti

2
0

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Milli Savunma ve Halkla İlişkiler Politikası Genel Müdürü emekli Korgeneral Nikos Zahariadis’in istifasıyla sarsıldı.

Uzun yıllar Avrupa Birliği ve NATO’da Yunanistan’ı temsilen görev yapan Korgeneral Nikos Zahariadis’in istifası bir anda gündeme yıldırım gibi düştü ve Savunma Bakanlığı’nda bir huzursuzluğun olduğunu ortaya çıkarmaya yetti.

Zahariadis, geçtiğimiz haftalarda Atina’da gerçekleştirilen Yunanistan ile Türkiye arasında Ege Denizi’nde “Güven Arttırıcı Önlemler” görüşmelerinde heyet başkanı olarak görev yapıyordu.

Kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre istifa sebebinin, Yunanistan heyetinin Ege Denizi’nde Güven Arttırıcı Önlemler görüşmeleri için Ankara’ya gidecek olması. Nikos Zahariadis, Yunanistan’da yapılacak seçimler dolayısıyla bu görüşmenin ertelenmesi yönünde görüş belirtmiş, ancak hükümetin siyasi kanadı tarafından kabul görmemiş olması.

Zahariadis, “Üstlerinizle kritik bir meselede fikir ayrılığınız oluştuğu zaman yalnızca bir çözüm yolu vardır; o da istifa etmek. Ben de bunu yaptım.” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz