Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “GÜNAYDIN ÇOCUKLAR”I GÖTÜRÜP “KALİMERA PEDİA”YI GETİRMEK İSTİYORLAR!

“GÜNAYDIN ÇOCUKLAR”I GÖTÜRÜP “KALİMERA PEDİA”YI GETİRMEK İSTİYORLAR!

23
0

Bunlara kim veya kimler dur deyecek? o mücadeleci ruh, o ciğer kimde var? “Günaydın Çocuklar”ı götürüp, “Kalimera Pedia”yı getirmek istiyorlar!

SİRİZA Partisi hükümet ortağı olarak “Bağımsız Yunanlılar”ı (ANEL) seçtikten sonra, aşama aşama Batı Trakya’da Türk Azınlığın yaşamını ortağı olduğu ANEL’e teslim etti. Azınlığın eğitiminden tutun da sağlık sistemine kadar her kurumun başına geçen ANEL Partisi’nden. Neticede olanlar olmaya başladı ve sinsize değil, açıkça gözümüzün önünde büyük bir oyun oynanıyor ve kimsenin de gıkı çıkmıyor. ANEL, hiç bir hükümetin cesaret edemediğini yapıyor, yapacakta. Bunu bilmek ve anlamak için illa da kahin olmaya gerek yok.

Artık Batı Trakya’da herşey çığırından çıktı. Dört Milletvekilimiz, üç Belediye Başkanımız var, ama hiç bir yerde yoklar! Kimisi “rakı alem” masasında, kimisi “ideoloji” hastalığında, kimisi para pul, nam şöhret derdinde, kimisi de “nasıl emekli olurum” hesapları yapmaktan kendilerini BATI TRAKYA TÜK AZINLIĞI’NA HİZMETE ADAYAMADILAR.

Azınlığın kendi içinde durum böyle olunca, Batı Trakya Türk Azınlık Eğitimini baltalamaya, hatta kademe kademe yok etmeye yönelik bir yeni uygulama daha deneniyor. Kim mi deniyor? SYRİZA-ANEL’ciler.

Yeni marifet ne mi? Azınlık okullarında öğretmenler tarafından öğrencilere yapılan tüm duyuru, ilanlar, açıklamalar, sabahları çocuklara seslenmelerde Türkçe’nin kullanılmaması isteniyor. Bu saçma sapan karar, 1 Nisan 2016 Cuma günü Azınlık okullarıa gönderildi.

Eyaletimizdeki Eğitimden sorumlu Müdür Panayotis Keramaris’in talimatı ile, ilköğretim müdürlükleri tarafından azınlık okullarına gönderilen karar uyarınca okullarda görev yapan öğretmenler öğrecilere yaptıkları açıklama, duyuru ve bildirilerde SADECE YUNANCA konuşabilecek.

Şimdi, bu saçma kararın uygulamaya geçmesi halinde, Türk Azınlık okullarındaki Türkçe kullanımı sınırlandırılmış olacak. Bu uygulama da Azınlık okullarını tamamen bitirecek.

Bugüne kadar geçerli olan uygulamada; Yunanlı öğretmenler Yunanca, Türk öğretmenler de öğrencilere açıklama ve duyuru yaparken Türkçe konuşuyordu. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz