Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

GÜMÜLCİNE’DE “KUTLU DOĞUM” ETKİNLİĞİNE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

18
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, 15 Nisan Çarşamba günü Gümülcine’nin (Komotini) seçkin otellerin birinde “Kutlu Doğum” etkinliği düzenledi. Düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliğine Türkiye’den İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş konuşmacı olarak katıldı. Karataş katılımcılara, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” ve Peygamberimizin yaşamından kesitler sundu. Etkinliğe Batı Trakya genelinden yaklaşık dört bin kişi katıldı.

Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı hanımefendinin katıldığı etkinliğe, Türkiye’den Edirne İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, İpsala İlçe Müftüsü İsmail Geyim, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, İpsala Kaymakamı Eyyup Özdemir’in yanısıra, Batı Trakya’dan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, BAKEŞ Başkanı Galip Galip, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı ve azınlık Eyalet Meclis Üyeleri, İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Ahmet Hral, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İskeçe İl Teşkilatı Sorumlusu Ozan Ahmetoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, diğer azınlık kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanısıra yaklaşık dört bin kişi katıldı.

Etkinlik Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in sunumuyla başladı ve Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Genel Sekreteri Din Görevlisi Orhan Bülbül’ün Kur’an-ı Kerim okumasıyla devam etti.

Sırasıyla kürsüye Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif gelerek gecenin anlam ve önemine uygun bir selamlama konuşması yaptı. Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Müftü İbrahim Şerif Prof.Dr. Mustafa Karataş’ın Batı Trakya gelmesinde büyük emeği geçen başta İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a ve diğer yetkililere, salonu tıklım tıklım dolduran ve dışarıda saatlerce ayakta bekleyen kadın erkek binlerce kişiye teşekkür etti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman kürsüye gelerek yaptığı konuşmasında, geçtiğimiz yıl “Aşure Günü” etkinliğine katılmak üzere Gümülcine’ye geldiğini, o gün burada yaptığı konuşmasında Prof.Dr. Mustafa Karataş’ı getirme sözü verdiğini ve bugün bunun gerçekleşmiş olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi. Kerman, tüm Batı Trakyalı soydaşlarını da İpsala’da önümüzdeki hafta düzenlenecek olan “Kutlu Doğum” etkinliğine davet etti.

“Peygamber sevgisi, bizim medeniyetimizde ve geleneğimizde çok derin rafine ve latif izler bırakmış bir duygudur” 

Etkinliğe eşi ile birlikte katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geldi. Başkonsolos Akıncı tüm katılımcıları selamlayarak, bu programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere, başta İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a ve konuşmacı Prof.Dr. Mustafa Karataş’a teşekkür etti. “Peygamber sevgisi, bizim medeniyetimizde ve geleneğimizde çok derin rafine ve latif izler bırakmış bir duygudur” diye konuşmasına başlayan Başkonsolos Akıncı sözlerine şöyle devam etti:

“Topkapı Sarayı’ndaki kutsal emanetler peygamberimize saygıdan dolayı yeni dokunmuş ipek kumaşlarla temizlenir ve üzerinden alınan tozlar ‘ayak altında çiğnenmesin’ diye özel bir kuyuda saklanırmış. Bizim geleneğimizde bunun çok fazla örnekleri var. Bize düşen görev de bunu günün şartlarına göre yaşatmak ve devam ettirmektir. ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinlikleri de bu amaçla Türkiye’de ve dünyanın bir çok yerinde düzenleniyor. Düzenleyenlere de teşekkür ediyoruz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Etkinliğe davet edilen ve yoğun çalışma proğramlarından dolayı katılamayan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras ve Selanik Başkonlosu Tuğrul Biltekin’in göndermiş oldukları mesajları Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet okudu.

“Ben buraya sadece konuşmaya değil sizleri de dinlemeye geldim”

Selamlama konuşmalarının ardındankonuk konuşmacı Prof.Dr. Mustafa Karataş kürsüye gelerek mikrofu eline aldı. İlk olarak sözlerine “Siz, bizleri bağrınıza bastınız, hepinizle akraba olduk, hepinzin sevgisini biliyorum, çok duygulandım” diyerek başlayan Karataş şöyle devam etti:

“Ben buraya sadece konuşmaya değil sizleri de dinlemeye geldim. Peygamber aşkınızı görmeye geldim. Ama siz bunu fazlasıyla gösterdiniz, Allah hepinizden razı olsun. Attığınız adımlar sayısınca Allah sizlere sevap yazsın. Aldığınız verdiğiniz nefesler sayısınca Rabbim günahlarınızı bağışlasın. Ne güzel insanlarsınız. Ama sizler bizden daha önemli işler yapıyorsunuz. Hepinize hem dua ediyor hem teşekkür ediyoruz.”

“Allah’ın rızası kullarının rızasına bağlıdır”

Konuşmasının ilk bölümünde peygamberin hayatından örnekler veren Karataş, peygamber efendinin kendisi için değil, aynı zamanda başkaları için de yaşadığını söyledi. Karataş, “Allah’ın rızası kullarının rızasına bağlıdır. Sizin değeriniz, başkalarına verdiğiniz değer kadardır. Kendin için değil, başkası için de yaşayacaksın. Biz, Peygamber’in sonradan dünyaya gelen ümmetleriyiz. Allah başkaları için de yaşamayı nasip etsin” dedi.

İkinci bölümde ‘Peygamber efendimizin olduğu gibi göründü, göründüğü gibi oldu’ başlığı altında konuşmasına devam eden Karataş bu bölümde, “Sevmediğimiz bir durumumu o insana sevmediğimizi söylerken, ona bunu incitmeden söylemeliyiz. Eğer bunu başarabilirsek çok şey kazanırız” ifadelerini kullandı. Ayrıca bu bölümde yalan konusuna da değinen Karataş, İslam dininde yalanın yeri olmadığını ve hiç bir müslümanın yalan söylememesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasının son bölümünde Peygamber efendinin dünya ve ahiret dengesini çok iyi kurduğunu belirten Karataş, islamiyetin de bir denge dini olduğunu söyledi. Bir müslüman kişinin Kur’an’dan manevi anlamda beslenmesi gerektiğini kaydeden Karataş, herkesin her işi dengeli yapması gerektiğini dile getirdi.

Etkinlik sonunda Prof.Dr. Mustafa Karataş’a ve İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’a programa katkılarından dolayı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif tarafından birer plaket takdim edildi.

Program, Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı din görevlilerin okuduğu ilahilerle son buldu.

VİDEO 1: http://www.dailymotion.com/video/x2mu028_mustafa-karatas-gumulcine_news

VİDEO 2:http://www.dailymotion.com/video/x2mu6sp 

VİDEO 3: http://www.dailymotion.com/video/x2mu869_gumulcine-kutlu-dogum-2015-video-2_news

VİDEO 4: http://www.dailymotion.com/video/x2mu9w7_gumulcine-kutlu-dogum-video-3_news 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz