Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine’de Kıran’ın Ziyareti Öncesinde Tahrik, Güvenlik Önlemleri Arttırıldı!

Gümülcine’de Kıran’ın Ziyareti Öncesinde Tahrik, Güvenlik Önlemleri Arttırıldı!

2
0

İdadiye’nin duvarlarına yazılar yazılınca Emniyet üst düzey güvenlik önlemleri aldı. Yazılar silindi!

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın Batı Trakya ziyareti bazı çevrelerce protesto ediliyor. Birileri bu ziyaretten rahatsızlık duyuyor.

Yunanistan’ın tayin etmiş olduğu Gümülcine Vakıflar İdaresi Başkanı ve yöneticileri ise İdadiye’ye yönelik yapılan bu çirkin saldırı hakkında suskun kalmayı tercih ederken yazıları silerek duvarları defalarca boyamakla yetiniyor. Kısacası anlaşılan o ki saldırı ört bas edilmek isteniyor gibi bir davranış sergileniyor. Aksi halde bir açıklama yapılması gerekmez miydi?.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın Batı Trakya ziyareti öncesinde ziyareti tahrik eden Yunan milliyetçisi çevrelerce Gümülcine’deki İdadiye Türk ilkokulunun duvarlarına “Türkler Trakya’dan dışarı” yazıları yazıldı. Bunun üzerine alarma geçen Yunanistan Emniyet Teşkilatı ziyaret öncesinde Batı Trakya’da güvenlik önlemlerini arttırdı.

Yavuz Selim Kıran’ın İdadiye Türk İlkokulunu da ziyaret etmesi öncesinde, Okulun ana giriş giriş kapısının sağ ve sol tarafında bulunan yazılar Gümülcine Vakıflar İdaresi tarafından bu sabah erken saatlerde acil bir şekilde üzerine badana yapılarak silindi. Emniyet güçleri Gümülcine’de Azınlığa ait STK, kurum ve kuruluşların önünde 24 saat nöbet tutuyor.

Dimetoka’da üst düzey güvenlik önlemleri allındı.  

Gümülcine’de yaşanan bu tahrik olayınının ardından Dışişleri Bakanı Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın Dimetoka (Didimotiho) ziyareti öncesinde bölgede Yunanistan Emniyet Teşkilatı üst düzey güvenlik önlemleri aldı.

Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın Bugün başlayan Selanik ve Gümülcine vede yarın İskeçe ziyaretlerinin ardından Türkiye’ye dünüş yolunda Dimetoka’ya geçecek  ve daha önce yanan tarihi Beyazıt Camisi’nde devam eden restorasyon çalışmalarını yakından görme fırsatı bulacak. Buradaki ziyaretin ardından İpsala sınır kapısı üzerinden Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz