Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine’de Kablosuz Ve Ücretsiz İnternet Hizmeti

Gümülcine’de Kablosuz Ve Ücretsiz İnternet Hizmeti

1
0

Gümülcine Belediyesi’nden yeni kablosuz ücretsiz internet erişimi ağı. Gümülcine içinde bu kablosuz internet hizmetinden hangi bölgelerde faydalanabilirsiniz.

Vatandaşın yararına olan yeni teknolojilere öncelik veren Gümülcine Belediyesi, şehrin bazı bölgelerinde artık internete ücretsiz kablosuz bağlantı (WiFi) imkanı sağlıyor.

Avrupa Komisyonu (AB) WiFi4EU girişimi www.wifi4eu.eu tarafından finanse edilen ve vatandaşın yararına olan ücretsiz kablosuz internet erişimi (WiFi) Gümülcine’nin etkin noktalarının kurulumunu tamamladı.

Bu internet ağının, kamusal yaşam merkezi bölgelerde kablosuz WiFi erişim noktalarının kurulması sırasında Belediyelerin desteklenmesini ilgilendiren Avrupa Komisyonu’nun bir girişimidir.

Gümülcine Belediyesinde Wifi4EU programının uygulanmasının bir parçası olarak, kablosuz ağ, vatandaşların ve ziyaretçilerin merkezi toplanma noktalarını ve kamu yararına olan binaları kapsayan açık alanlara hizmet verecek. Amaç vatandaşların belediye hizmetleri ile işlemlerini kolaylaştırmak ve turist noktalarda ise ziyaretçilere bilgi sağlamaktır.

Dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve tabletler gibi WiFi teknolojisine sahip cihazların kullanılmasıyla vatandaşlar ve ziyaretçiler, hizmete ulaştıklarında aşağıdaki alanlarda internete bağlanabilirler:

 

Gümülcine Belediye binasında (Binanın içinde 2 erişim noktası. Dışarıdan 1 erişim noktası.)

Gümülcine parkı civarında Agia Paraskevi kilisesi / eski Valilik binası civarı (5 harici erişim noktası.)

Gümülcine Merkez Meydanı’nda (4 harici erişim noktası.)

Başpiskopos Hrisanthos Meydanı (Eski Cami yanındaki meydan) (2 harici erişim noktası.)

Gümülcine Belediye Kütüphanesi’nde (Binanın içinde 1 erişim noktası. Dışarıdan 2 erişim noktası.)

XEN meydanı (1 harici erişim noktası.)

DMT Eyalet Başkanlığı (Dışarıdan 1 erişim noktası.)

Bu noktalarda, kullanıcılar WIFI4EU ağ adına (SSID) bağlanabilir, ardından giriş portalında “Oturum Aç” seçeneğini seçebilir ve İnternet hizmetlerini özgürce kullanabilir.

Kablosuz ağın işletilmesi için Gümülcine Belediyesi, projenin yararlanıcısı olarak, gerekli ekipmanın temini ve kurulumu için 15.000 Euro finansman sağladı. Böylece, Avrupa WiFi4EU programının finansmanından yararlanarak, kablosuz internet erişim noktaları kurma çalışmalarını tamamladı.

Belediyenin hedefinin yakın gelecekte yeni noktaları eklemek olduğu belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz