Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE İFTAR BEREKETİ

GÜMÜLCİNE’DE İFTAR BEREKETİ

26
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü ve Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) Gümülcine’de “İftar Sofrası” düzenledi.

Yoğun katılımla gerçekleşen iftar sofrasına T.C. eski Sağlık Bakanı AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AK Parti Bursa Milletvekili Anayasa ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi İsmail Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili  TBMM İçişleri Komisyonu ve Çevre Komisyonu Üyesi Muhammet Müfit, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Muavin Konsoloslar Murat Ertaş, Davut Ocak, Canay Kavuncu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İstanbul Küçük Çekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Dernek Başkanı Sadık Sadık, BİHLİMDER Derneği Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Mütevelli Heyetleri, din görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin yanısıra yoğun bir katılım vardı.

İftar sonrasında selamlama konuşmaları yapıldı. Tüm konuşmacılar Ramazan’ın bereketi ve manevi değerlerine vurgu yaptı ve Batı Trakya’da birlik ve beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde yaşamın daha da güçlenmesi gerektiğinin altını çizdiler.

Son olarak kürsüye gelen Mehmet Müezzinoğlu konuşmasına “bu toprakların çocuğuyum. Bu toprakların bana verdiği milli ve manevi değerlerle bugüne geldim. Her zaman Batı Trakya’lı olmaktan onur ve gurur duydum. İyi ki burada doğmuşum” diyerek başladı ve devamında özetle şunları dile getirdi.

Biz, büyük bir milletin mensuplarıyız. Biz, büyük bir ümmetin mensuplarıyız.

“Bu akşam burada medeniyet değerlerimizin çok güzel bir örneğini görüyoruz. Biz, büyük bir milletin mensuplarıyız. Biz, büyük bir ümmetin mensuplarıyız. Büyük bir milletin mensupları olarak farklı ülkelerin vatandaşları da olsak, aynı değerleri paylaşan bir medeniyetin mensuplarıyız. Allah’a şükürler olsun ki hem bir milletin mensubu olmaktan, hem bir ümmetin mensubu olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bir ayağımız milli değerlerimize basıyor, diğer ayağımız manevi değerlerimizle zenginleşiyor ve güçleniyor. Bu anlamda bugün şu iftar sofrasında milletin ve ümmetin çok küçük bir minyatürü var. Yani baktığımız zaman 1.500-2.000 Batı Trakya’lı kardeşim var. Çocuklar var, eşler var, aileler var, yetişkinler var, yaşlılar var, toplumun her rengi her kesimi var. Ama diğer taraftan da baktığımızda din adamlarımız burada, müftülerimiz burada, milletvekillerimiz burada, Yunan ve Türk parlamentolarında görev yapan milletvekillerimiz burada. Bir taraftan biz aynı milletin mensuplarıyız diyerek Edirne’den gelen Valimiz, müftümüz birlikte kardeşlik duygularımızın güçlenmesine katkı sağlayan kardeşlerimiz burada.

Birileri bizleri ayrıştırmak isteyebilir ki bunu tarihi geçmişte bizim üzerimizde çok denediler ve bazı yerlerde de başarılı oldular. Ama biz, birlik ve beraberlik içinde olursak onların ayrıştırmasına, onların çatıştırmasına, onların gelecekle ilgili hayallerimizin, hedeflerimizin önüne tuzak kurmalarına fırsat vermeyecek olan ancak bizleriz. Biz de ancak birbirimizi daha çok severek başarabiliriz. Birlikte güç doğar anlayışına sımsıkı sarılarak bunu başarabiliriz. Bu anlamda bugün burada, Batı Trakya’da, Gümülcine’de, bu iftar sofrasında, Ramazanın bereketini daha çok birbirimizi sevme üzerine şekillendirmeliyiz. Kardeşlik duygularımızın şekillenmesi üzerine şekillendirmeliyiz.”

İftar öncesinde Müezzinoğlu ve misafirler Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i makamında ziyaret ederek Müftülüğün çalışmaları hakkında geniş bilgi aldılar. Müftü Şerif kendilerine geleceğe yönelik yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4hgead_gumulcine-muftulugu-ve-imam-hatipliler-dernegi-iftari-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x4hgmni_gumulcine-muftulugi-imam-hatipliler-dernegi-iftari-video-2_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz