Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE II. MESLEK TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE II. MESLEK TANITIM SEMİNERİ DÜZENLENDİ

11
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği, Üniversite eğitimi alacak olan öğrencilere yönelik Meslek Tanıtım Seminerlerinin ikincisini düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Veteriner Aydın Ahmet, Gazeteci Ozan Ahmetoğlu, PDR Uzmanı Mustafa Soyutürk, Gıda Mühendisi Erol Ahmet, İngilizce Öğretmeni Pervin Hayrullah ve Ebe Tijen Hasan katıldı.

Başkan Koray Hasan yaptığı açılış konuşmasında, Gümülcine Türk Gençler Birliği Yönetim Kurulu olarak, düzenlenen bu seminerlerle 2015 yılında Üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin, kendileri için doğru tercih yapmalarına, severek okuyabilecekleri ve mezun olabilecekleri bölümleri tercih etmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirtti. İkincisi düzenlenen seminerde, Veterinerlik, Gıda Mühendisliği, İngilizce Öğretmenliği, Gazetecilik ve Ebelik bölümlerinden mezun olan ve meslek hayatında başarılı olmuş Türk Azınlık mensuplarının bölümleriyle ilgili ders programları, diploma denklik konuları, iş hayatı konusundaki tecrübelerini gençlerle ve üniversiteye girecek öğrencilerle paylaşacağını ekledi.

Başkanın açıklamasından sonra söz alan konuşmacılar öğrencilerle öğrenim sürecinden başlayarak, başta ders içerikleri ve bölümler hakkında bilgiler paylaştılar. Bölümlerin Yunanistan’da geçerliliği veya çalışma imkânları açısından değerlendirmesini yaptılar ve öğrencilere ilgili bölümleri seçmeleri halinde gerekli ön koşulları aktardılar. Bölümlerin avantaj ve dezavantajlarından bahsettiler.

Seminerin son bölümünde konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Seminer sonunda Başkan Koray Hasan konuşmacılara katkılarından dolayı birer Ebru tablosu hediye etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz