Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine S. Müftülüğü’nden Camilerle İlgili Çok Önemli Açıklama

Gümülcine S. Müftülüğü’nden Camilerle İlgili Çok Önemli Açıklama

0
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü, Rodop ilinde ibadete açık olan Camilerin Koronavirüs önlemleri kapsamında işleyişi ve ibadet düzeni ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Müftü İbrahim Şerif’in imzasını taşıyan açıklama aynen aşağıdaki gibidir.

AÇIKLAMA

“Coronavirüs (Covid-19) salgınında vakaların azalması nedeniyle yetkili kurumlar tarafından yeni önlemler 04 Mayıs 2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere açıklanmıştır.

Bu çerçevede Gümülcine S. Müftülüğü olarak aşağıdaki önlem amaçlı ve dikkat edilmesi gereken açıklamayı halkımızla paylaşıyoruz:

1) 4 Mayıs Pazartesi gününden itibaren ülke genelinde serbest dolaşım hakkı başlamıştır.

2)  Ezanlar, camii hoparlöründen normaldeki ses düzeyinden okunacaktır.

3) 17 Mayıs Pazar gününe kadar camilerde cemaatle namaz kılınamayacaktır. Camilerde din görevlisi, vakit namazlarını kendi başına kılabileceği gibi isteyen kişi de ferdî olarak namazını kılabilecektir.

4) Köylerimizde Ramazan ayına mahsus olan Ramazan davulu çalınabilecek, çalacak kişiler (2-3 kişilik grup şeklinde), izin almadan dolaşma hakkına sahiptirler.

5) Camilerimizde tesbihatımızı ortak tespihleri kullanmak yerine parmaklarımızla ya da şahsi tespihimizle yapmalı, ortak kullanım alanlarını kullanmamaya dikkat etmeliyiz.

6) 17 Mayıs Pazar gününden sonra tüm ibadethanelerle birlikte camiler de toplu ibadete açılacaktır. Buna göre, sosyal mesafe kuralına riayet edilerek (iki kişi arası 1,5 m mesafe olmak üzere 10 m² ye 1 kişi) cemaat ile namaz kılınabilecektir. (Örneğin 200 m² lik bir camii ya da mescitte 20 kişi birlikte namaz kılabilecektir.)

7) Cuma ve Bayram namazlarıyla ilgili durum netleşince tekrar duyurulacaktır.

Kamuoyuna önemle ve saygıyla duyurulur.”

İbrahim ŞERİF

Gümülcine S. Müftüsü