Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine Meydanı Sandalyelerle Doldu

Gümülcine Meydanı Sandalyelerle Doldu

2
0

Gümülcine şehir meydanı bugün akşam üzeri saat 19:00 dan itibaren boş sandalyelerle doluydu. Bu hareket Gümülcine kafe ve restoran sahiplerinin bir protesto hareketiydi ve seslerini bu şekilde Atina’daki merkezi hükümete duyurmaya çalıştılar. Benzeri sessiz protesto Dedeağaç, İskeçe ve Yunanistan’ın birçok şehrinde yapıldı.

Atina’da ise Parlamentonun karşısında bulunan Sintagma meydanına boş sandalyeler dizildi, sessiz protesto burada da yapıldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında hükümetin almış olduğu kararlar neticesinde sektör önemli ölçüde kan kaybetti. Ancak Koronavirüs önlemleri 4 Mayıs tarihinden itibaren ülke genelinde aşama aşama kaldırılmaya ve normale dönüş başladı.

Ancak restoran, kahvehane ve kafeterya gibi işletmeler henüz açılmadı. Açıldığında da bir dizi uygulamalar zorunlu olacak. Mekanlardaki masa sandalye sayısında önemli azalma olacak, iç mekan dış mekan olarak farklı uygulamalarla çalışma zorunluluğu getirilecek.

İşte tüm bunlar sektörde faliyet gösteren iş sahiplerini derinden düşündürüyor. Herkes bir an önce belirsizliklerin giderilmesi ve mekanların hizmet vermeye başlamasını bekliyor. Çünkü ödenmesi gereken faturalar birikmiş durumda ve yenileri gelmeye devam ediyor. Zararın büyük ölçüde olduğu biliniyor, ancak buna rağmen bir an önce işletmelerin açılması yönünde bir beklenti hakim.

Özellikle Gümülcine şehir meydanı ertafında faliyet gösteren kafeterya ve restoranlar, dış mekanda daha fazla alanda hizmet vermek istiyor. Bu sebepten dolayı esnaf Gümülcine Belediyesi’nin bu konuya eğilmesi ve bir çözüm yolu bulmasını bekliyor.