Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber Gümülcine Medrese-i Hayriye’de Gerginlik Yaşandı!

Gümülcine Medrese-i Hayriye’de Gerginlik Yaşandı!

7
1

Batı Trakya’da, Gümülcine Medrese-i Hayriye okulunda 2019-2020 eğitim yılı zili polis eşliğinde ve gergin bir ortamda öğrencilerin yokluğunda çaldı.

Batı Trakya’da, Gümülcine Medrese-i Hayriye okulunda 2019-2020 eğitim yılı zili polis eşliğinde ve gergin bir ortamda öğrencilerin yokluğunda çaldı. Sabah saatlerinde bu gerginliğin yaşanmasının sebebi, Yunanistan’ın tayin etmiş olduğu Gümülcine (Komotini) tayinli Müftü Naibi Cihat Halil’in ders yılı açılış törenine okul idaresi encümen heyeti tarafından davet edilmemesine rağmen gelerek katılmak istemesi neden oldu.

Öğrenciler hep birlikte okul kapısına kenetlenerek tayinli Müftü Naibi Cihat Halil’in okulun bahçesine girmesine müsaade etmedi. Bunun üzerine ortam bir anda gerildi ve Müftü Naibi Cihat Halil polis ekiplerine telefon ederek okulun önüne davet etti. Kısa sürede okulun önüne gelen motorize polis ekipleri kısa süreli Müftü Naibi Cihat Halil ile birlikte istişare ettikten sonra olayı kenardan izlemeye çekildi.

Akabinde okula Rodop ili Ortaöğretim Müdürü Meri Kosmidu geldi. Çocuklarla istişare etmeye başladı ve çocuklardan kapıdan çekilmelerini ve tayinli Müftü Naibi Cihat Halil’in okulun bahçesine girmesine müsaade etmelerini istedi. Bu yaptıklarının yasadışı olduğunu söylese de çocuklar duruşlarında kararlıydı ve buna müsaade etmediler.

Neticede bayan Kosmidu ve Cihat Halil okulun bir başka kapısından içeriye girdi ve tören başlamak üzereyken bu defasında da tüm çocuklar alkışlı protesto ile sessiz sedasız hep birlikte okulun bahçesinden ayrıldılar ve törene katılmadılar. Sadece 19 çocuk okulun boş bahçesinde kalarak bayan Kosmidu ve Cihat Halil’in konuşmasını dinledi.

 

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz