Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine İdadiye Okulu Yunanistan Birincisi Oldu!

Gümülcine İdadiye Okulu Yunanistan Birincisi Oldu!

2
0

İdadiye Okul Aile Birliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gümülcine merkez İdadiye İlkokulu’nun Yunanistan genelinde en çok puanı toplayarak birinciliği kazandığı belirtiliyor.

İdadiye Okul Aile Birliği tarafından yapılan yazılı açıklama aynen şu şekildedir.

“Değerli Veliler, değerli öğrenciler;

Yönetime geldiğimiz günden beri; okulumuzun ve öğrencilerimizin ne kadar çevreci ve bu konuda ne kadar duyarlı olduklarını göstermek için, Yunanistan genelinde çeşitli platformlara başvuru yaptık. Bunların çoğunda Belediyemiz yer almadığı için yarışlara katılım hakkı  verilmedi. Biz yarış olmadan da bu tür çevrecilik faaliyetlerine katılmak için gerek Belediyemize, gerek Bakanlık ve tüm Çevreci Kurumlara  işbirliği teklif ettik.

2019 yılında Belediye ile bir çevrecilik projesinde işbirliği yapmak için anlaşmaya vardık, ancak seçimler dolayısı ile bu işbirliği ileri tarihe ertelendi. Daha sonra  “Followgreen” platformu açıklandı, uğraşlarımızın sonuç verdiğini ve bizim okulumuzun da içinde olacağını öğrendik. “Followgreen” yarışma programının açılışının okulumuzda yapıldığı ilk günden beri bu yarışma platformunu ve bu çabayı destekledik.

Aylar süren çok çekişmeli ve zor olan bu yarışmada okulumuz; Gümülcine (Komotini) Belediyesi’ne bağlı bütün okullar arasında birinciliği hak ederek kazandı. Yine aynı yarışmada Yunanistan geneli okullararası en çok puanı toplayan okul olarak Yunanistan birinciliğini de okulumuz kazanmış oldu.

Bu zor süreçte okulumuzun Müdürü Mehmet Serdar’ı, “Followgreen” program sorumlusu öğretmeni Rıdvan Deli Hasan’ı, katkıda bulunan diğer tüm öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutlarız. Her zaman işbirliği içerisinde olduğumuz Belediye Başkanı Garanis İoannis’e, sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Levent İsmail’e ve yardımcısı Evtihiakos Dimos’a da teşekkür ederiz.

Ayrıca söz verdiğimiz  “İdadiye Hatıra Ormanı” projemiz  Covid-19 virüsü sebebiyle gelecek yıla ertelenmiş olup; “Guiness World Records” a da başvurumuz yine aynı nedenden dolayı iptal edilmiştir.

Karantina döneminde okulumuzun temizlik çaılşmaları esnasında, toplanan 950 kg metali de geri dönüşüme verip yerine, resmi olarak kazandığımız paranın tamamını kasamıza kattık, herkesin bilgisine sunarız.

Detaylı olarak followgreen programı (www.followgreen.gr) okulumuzun başarı karnesi:

TOPLAM PUAN: 459221  (Yunanistan geneli en çok puan)

Kağıt geri dönüştürme: 8311 kg

Pil geri dönüştürme: 139,20 kg

Aluminyum geri dönüştürme: 3,5 kg

Geri dönüşüm yapan bağışçılarımızdan gelen puanlar: 26251 puan ( ortalama 520 kg kağıt, 2,5 kg aluminyum)

İdadiye Okul Aile Birliği Y.K.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz