Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine Hastanesi’nde Durum Vahim!

Gümülcine Hastanesi’nde Durum Vahim!

4
0

Koronavirüs pandemisi Yunanistan’da sağlık sistemine oldukça korkunç bir baskı oluşturuyor. Özellikle vakaların yoğun olduğu Kuzey Yunanistan’da hastaneler doluluk alarmı veriyor.

Bu hastanelerden biri de Batı Trakya’da Gümülcine’deki Sismanoglio Devlet Hastanesi. Öyle zaten eski ve yetersiz bir hastane konumunda olan Sismanoglio hastanesinde durum şimdi daha da vahim.

Göğüs Hastalıkları Kliniği bölüm şefi Georgios Patlakas katıldığı bir radio programında hiç iç açıcı sözler sarfetmedi. Georgios Patlakas şunları dile getirdi:

“Kontrolden çıktık!”

“Dayanmalıyız ve yurttaşlarımızı biraraya toplanmalarını bırakmaya davet ediyorum, çünkü durum çok zor. Zaten kontrolden çıktık, bu önlemler de alınmasaydı eğer ne olacağımızı hayal edemiyorum. Zaten kritik bir durumdayız. Genel karantina ilan edilmesinden sonra vakaların azalıp azalmadığı sonuçları bir veya iki hafta içinde görülecektir, çünkü şu anda virus,n dağılması tamamlandı ve control elden gitti. Şimdi Gümülcine Hastanesi de artık covid hastalarını özel bölümlerde (yoğun bakımda değil) tedavi ediyor ve biz zaten yarı doluyuz.”

Halk devletten izin alıyor!

Yunanistan’da uygulanan koronavirüs önlemleri haftasonundan itibaren sertleştirildi. Bu bağlamda halk gündüzleri de sokağa çıkabilmek için devletten izin almak zorunda bırakılıyor.

Koronavirüs salgınının yayılmasını engelleme amacıyla Yunanistan’da uygulanan önlemler, haftasonundan itibaren sertleştirildi. Bizzat Başbakan Kiriakos Miçotakis tarafından geçtiğimiz Perşembe günü açıklanan ve ülke çapında uygulanacak olan yeni önlemler kapsamında vatandaşlar, gündüzleri de sokağa çıkabilmek için devletten izin almak zorunda bırakılıyor.

Bunun için cep telefonu yoluyla sokağa çıkma izni için başvuruda bulunacak olan insanlar, ancak kısa mesaj yoluyla onay aldıkları takdirde evinden ayrılabilecek. Halihazırda gece sokağa çıkma yasağı olan Yunanistan’da söz konusu yeni uygulamanın ilk etapta üç hafta süreceği bildirildi. Bu süre sonunda durum değerlendirilmesi yapılacak ve sokağa çıkma kısıtlamasının devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

“Zor bir karar”

Konuşmasında, kısıtlamaları sertleştirmenin “zor bir karar” olduğunu dile getiren Miçotakis, vaka sayılarındaki “tehlikeli” gelişmenin kendilerini buna mecbur kıldığını ifade etti.

Cumartesi günü sabah saat 06.00’dan itibaren yürürlüğe giren sertleştirilmiş önlemler kapsamında hayati önem taşıyan, market ve eczaneler dışında tüm dükkan ve mağazalar kapalı.

Ancak ülkede geçen bahar aylarında uygulanan ilk kısıtlamaların aksine bu kez çocuk yuvaları ile İlkokullar eğitime devam ediyor. Ortaokul ve Liselerde ise şu an yüksek öğrenimde olduğu gibi uzaktan eğitime devam ediyor. 21.00-06.00 saatleri arasında uygulanan genel sokağa çıkma yasağı ise devam ediyor.

Yunanistan’da yetkilileri asıl endişelendiren konunun, sağlık sisteminin baskı altında olduğu ve birçok bölgede hastanelerde yoğun bakımdaki hasta sayısında yaşanan artış olduğu belirtiliyor.

Yunanistan genelinde Ekim ayına göre Kasım’da solunum cihazına bağlı olarak tedavi gören yoğun bakımdaki hasta sayısı iki katına çıkarak 200’e yükselmiş durumda.

Diğer yandan Miçotakis tarafından açıklanan yeni önlemler kapsamında, havayolu ile Yunanistan’a gelen her yolcu, ülkeye giriş yapabilmek için yanında 48 saatten daha eski olmamak koşulu ile negatif bir koronavirüs test belgesi bulundurmak zorunda bırakılıyor. Ayrıca, çok fazla koromavirüs vakasının görüldüğü Selanik Havalimanı, askeri ve kargo uçuşlar dışında kapalı tutulmaya devam ediliyor.

Karayolu ile Yunanistan’a giriş yapmak isteyenlerden ise 72 saatten eski olmayan negatif koronavirüs test sonucu istenecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz