Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ “ROMED” VE ROMED 2″ PROĞRAMINDA NELER YAPIYOR?

GÜMÜLCİNE BELEDİYESİ “ROMED” VE ROMED 2″ PROĞRAMINDA NELER YAPIYOR?

15
0

Gümülcine (Komotini) Belediyesi “ROMED” ve “ROMED2” proğramı kapsamında neler yapıyor? Bu proğram kapsamında Gümülcine Belediyesi tarafından eğer varsa alınan kaynaklar nereye nasıl harcanıyor, yapılan çalışmalar Romanlara ne şekilde yansıyor bu sorular cevaplarını bekliyor.

Görünen o ki, Gümülcine Belediyesi’ne bağlı bölgelerde yaşayan Roman ailelerin durumları içler acısı. Toplum içinde tamamen dışlanmış bir görüntü tüm çıplaklığıyla ortada duruyor. Yaşam seviyesi düşük olan bu grupların yaşam kalitesini düzeltmek için uzun yıllar birşey yapılmadığı gibi bugün durum daha da kötüleşiyor.   

12 AB ülkesi ve 48 Belediyede başlayan ve devam eden Yunan vatandaşı Romanlara yönelik “ROMED2” proğramında Gümülcine Belediyesi de bulunuyor.   

AB Komisyonu 2011yılında “ROMED” proğramı kapsamında Yunanistan genelinde 43 bölgeden 79 Yunan vatandaşı Romanları eğitirken, “ROMED2” proğramı kapsamında Romanlarla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurabilmek adına Romanların içinden temsilcilerin tespit edilmesi ve işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Romanların bulundukları bölgelerde resmi dairelerde karşılaştıkları sorunları daha iyi çözebilmeleri için temsilcilerin bulunmasının daha faydalı olacağı ifade ediliyor.

Yunanistan genelinde 7 belediyenin dahil olduğu proğramlarda bu güne kadar Romanlara yönelik ilerleme kaydedilemediği ifade ediliyor. Bu Belediyeler Gümülcine (Komotini) Belediyesi, Kardiça, Menemenis, Mesologgi, İliu, İlidas ve İraklio Kritis (Girit).    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz