Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.Trakya Video Haber Gümülcine Başkonsolosluğu’nda Kurban Bayramı Kutlaması Yapıldı

Gümülcine Başkonsolosluğu’nda Kurban Bayramı Kutlaması Yapıldı

0
0

Kurban Bayramı Covid-19 önlemleri kapsamında Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda kısıtlı katılımla kutlandı.

1 Ağustos 2020 Cumartesi Bayramın ikinci günü Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen törene Azınlığın dinî ve bazı STK temsilcileri katıldı.

Törende az sayıda konukları, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu’nun yanı sıra, Konsolos İbrahim Sakli ve Başkonsolosluk çalışanları karşıladı.

Bayramlaşmaya; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanvekili Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Serdar, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Çanakkale İl Temsilcisi Hamit Giroğlu ve Tekirdağ Temsilcisi Özkan Haşim, Şahin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Oktay Hoçka katıldı.

Covid-19 önlemleri kapsamında bu yıl kısıtlı ve dar alanda yapılan kutlama etkinliğine Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftülükleri tarafından davet edilen bazı köylerin temsilcileri aileleriyle birlikte katıldı.

Başkonsolos Murat Ömeroğlu kutlama sonrasıda Batı Trakyalı soydaşlarına basın aracılığıyla bir mesaj gönderdi. Başkonsolos mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Tüm soydaşlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın, tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutluyorum.”

“Herşeyden önce tüm soydaşlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın, tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutluyorum, sağlık herkese mutluluk huzurla nice bayramlar diliyorum. Bu Covid-19 salgını dolayısıyla son dönemde yaptığımız bazı etkinliklerde değişikliklere gitmek zorunda kaldık. Zira yürürlükte olan bazı kısıtlamalar var, ayrıca insan sağlığı açısından da dikkat etmemiz gereken unsurlar var, o yüzden hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda mesafe ve maske kurallarına dikkat ederek daha az kişiyle kutlama yaptık. Bugün Kurban Bayramı’nda daha çok Gümülcine ve İskeçe ve civarındaki köylerde yaşayan soydaşlarımızın ufak bir kısmının katılımıyla kutlamayı gerçekleştirdik. Bu şekilde bayramı da kutlamış olduk. Biraz buruk oldu belki ama mevcut şartlarda yapılabilecek en iyi etkinliği yaptığımızı düşünüyoruz. Hem Gümülcine Müftümüz hem de İskeçe müftümüz katıldılar bugün bizimle beraberdiler, onlara ve tüm soydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz