Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümülcine Başkonsolosluğu’na Yürüdüler!

Gümülcine Başkonsolosluğu’na Yürüdüler!

0
0

Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe’den Yunanlı ve Ermeniler birlikte Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na bir protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

Dağlık Karabağ’da yaşanan silahlı çatışmayı protesto etmek üzere, 11 Ekim Pazar akşamı saat 18:00’da Gümülcine şehir meydanında bulunan Cunta döneminde inşa edilen ve şehrin simgesi olan kılıç anıtı önünde toplanan yaklaşık 120 Ermeni ve Yunan gösterici Türkiye, Azerbaycan ve Batı Trakya Türkleri aleyhinde slogan atarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’na yürüdüler.

Göstericiler yürüyüş boyunca vede Başkonsolosluğun bulunduğu caddenin başında geldiklerinde “Türkler, Moğollar, katiller”, “Azeriler Karabağ’dan dışarı”, “Yaşasın Yunan-Ermeni dayanışması”, “Türkler Kıbrıs’tan dışarı” ve son olarak da “Türkler Trakya’dan dışarı” sloganları atıktan sonra Ermenistan ve Yunanistan milli marşlarını okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Önceden Başkonsolosluk çevresinde önlem alan Emniyet güçleri göstericilerin Başkonsolosluğun önüne gitmelerine müsade etmedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz