Ana Sayfa Batı Trakya Haber Gümrük Kapısının Açılmasına Karşı Çıktı

Gümrük Kapısının Açılmasına Karşı Çıktı

2
0

Kumçiftliği Belediye başkanı Vasilis Mavridis, Kastanies (Çörekköy) Gümrük Kapısı’nın açılmasına karşı olduğunu açıkladı.

Kumçiftliği (Orestiada) Belediye başkanı Vasilis Mavridis de Kastanies (Çörekköy) Gümrük Kapısı’nın açılmasına karşı olduğunu açıkladı. Başkan Mavridis katıldığı ERA devlet radyosunun sabah programında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Kastanies (Çörekköy) gümrük kapısının açılmasına karar veren eş yetkili Bakanlıklardan daha önce herhangi bir bilgilendirme, haber almadık, gerçekten bir sürpriz oldu” diyen başkan Mavridis, şöyle devam etti. “Herhangi yetkili bir kurumun açılmasına yönelik bir şey bilip bilmediğini bilmiyorum, ancak biz hemen açılacağını bilmiyorduk. Geçmişteki görüşmelerin bizde yarattığı izlenim, şartlar olgunlaşmadığı için bunun yazdan sonra düşünüleceği yönündeydi. Karar şu anda mantıksız. Konunun ekonomik boyutu da var. Şu anda euro/Türk lirası kuru 1/10 ve bu zaten mahvolmuş olan yerel ekonomi için büyük bir ekonomik kanama anlamına gelirken, aynı zamanda deyim yerindeyse Türklerin gelme ihtimali de yok, en azından faydaları yok.”

Belediye başkanı Vasilis Mavridis, kararın geri alınması ve gümrük kapısının kapatılması için kendisinin de ilgili Bakanlıklar ve Meriç (Evros) ili siyasilerin de insiyatif almaları için çağrıda bulunuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz