Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜNER MUSTAFA: “TİCARET HAYATINDA BAŞARILI OLMANIN YOLU, SAĞLAM BİR GÜVEN TEMELİNDEN GEÇER”

GÜNER MUSTAFA: “TİCARET HAYATINDA BAŞARILI OLMANIN YOLU, SAĞLAM BİR GÜVEN TEMELİNDEN GEÇER”

12
0

Birlik gazetesi olarak belirli zamanlar içerisinde Azınlık esnafının içinde dolaşarak onları sizlere tanıtmaya çalışıyoruz. Bu haberimizde de Güner Mustafa’yı tanıtmaya ve onun ticarete bakış açısını sizlere yansıtmaya çalışacağız.

Birlik gazetesi olarak 15 Aralık 2012 tarihinde sahibi olduğu işletmeyi ziyaret ederek, kendisinde bulunan bu girişimciliğin farkındalığını, Birlik gazetesi okuyucularına aktarmak istedik. Sahibi olduğu benzin istasyonunda ziyaret ettiğimiz Güner Mustafa Birlik gazetesine ticaret hayatındaki bazı tecrübelerini bizlere şu sözlerle aktardı:

“Ülkemizde kriz olmasına rağmen, işlerimiz gayet iyi gidiyor”

“Ben Delinasufköy doğumluyum, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak yetişdim. Daha sonra Türkiye’ye giderek Bursa’da uzun bir dönem tesktil sektöründe çalıştım. Ailemin ve çocuklarımın geleceğini düşünerek, Batı Trakya’ya doğmuş olduğum topraklara geri dönmemin daha uygun olacağını düşünerek, tekrar geri dönüş yaptım.”

“Ticaret ile uğraşmak; önce büyük gayret, azim, çalışmak, özveri ve en önemlisi de güven gerektiren bir konu olduğunu gördüm”

“Öncelikle son yıllarda ülkemiz Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik kriz, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı da olumsuz yönde etkilediğini görüyoruz. Ben Türkiye’den Batı Trakya’ya dönüş yaptığımda buradaki şartların ekonomik anlamda oldukça zor olduğunu gördüm. Fakat her şeye rağmen burada bir şeyler yapmam gerektiğini düşündüm ve elimdeki sermayemin bir kısmını değerlendirmek istedim. Bunu da 2005 yılının ortalarında bir benzin istasyonu açarak, burada ekonomik anlamda kar etmeye başladım. Bunun yanında farklı işletmeler kurarak gelir düzeyimi arttırmaya çalıştım. Zaman zaman kriz ortamında bulunmamız ve halkın tüketim seviyesinin düşük olmasından dolayı zor günler geçirdim. Ancak uzun yıllardan beri biriken tecrübelerimde şunu gördüm. Ticaret ile uğraşmak; önce büyük gayret, azim, çalışmak, özveri ve en önemlisi de güven gerektiren bir konu olduğunu gördüm. Ticaret hayatında başarılı olmanın bir diğer önemli kuralı da; müşteri ile kurulan dostlukların ve samimiyetlerin, sağlam bir güven temeline dayalı olmasından geçer diye düşünüyorum.”

“Azınlık insanımızın ekonomik anlamda başarılı olabilmesi için başta çalışkan ve girişimci bir ruha sahip olmaları gerekir”

“Ben bu gün itibariyle benzin istasyonu işletmeciliğinin yanısıra, Türkiye’den elektrikli ev eşyaları, odun sobaları ve farklı ısıtma sistemleri araç ve gereçleri ithal ediyorum. Şu anda Türkiye’den HOŞSEVEN marka sobalarının bayiiliğini almış olup, bu sobaları Yunanistan’ın bir çok değişik bölgeleri olan Selanik, Larisa, Trikala, Seres, Drama gibi yerlere toptan satışını yapmaktayım. Ülkemizde kriz ortamı olmasına rağmen işlerimiz gayet iyi gidiyor. Özellikle insanların ekonomik anlamda daha düşük maliyete ısınma araçlarını tercih etmeleri ve bunu odunlu sobalardan yana kullanmaları bizleri oldukça fazla memnun ediyor. İşletmedeki faaliyetlerim doğrultusunda Batı Trakya’nın bir çok farklı noktalarına ürünlerimi satıyor ve bunu Yunanistan geneline de yaymak üzere olduğumu belirtmek isterim.

Son olarak şunu söylemek istiyorum, azınlık insanımızın ekonomik anlamda başarılı olabilmesi için başta çalışkan ve girişimci bir ruha sahip olmaları gerekir. Ondan sonra da başarının kendiliğinden geleceğini göreceklerdir. Bana bu fırsatı verdiğiniz için Birlik gazetesi ailesine teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz