Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜNDEM VE MİLLET’İN DAVALARI 24 ŞUBAT’TA GÖRÜŞÜLECEK

GÜNDEM VE MİLLET’İN DAVALARI 24 ŞUBAT’TA GÖRÜŞÜLECEK

9
0

24 Şubat 2012 tarihinde Trakya İstinaf Mahkemesi, Gündem ve Millet gazeteleri aleyhine Büyük Derbent (Megalo Derio) köyündeki Türk Azınlık okulunda görev yapmış Yunanlı öğretmen Hara Nikopulu’nun açtığı iki farklı tazminat davasında verilen 150 bin ve 120 bin euro tazminat cezası ile ilgili davaları görüşecek.

 

Büyük Derbent’te azınlık ilkokulunda görev yapan Hara Nikopulu isimli öğretmeninin Müslüman çocuklardan “Allah’ın resmini çizmelerini” istediği yönünde haberlerin Gündem ve Millet’te yayımlanmasının ardından Hara Nikopulu, Gündem ve Millet’e dava açmıştı. Gümülcine Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi, 20 bin euroluk kısmı derhal davacıya ödenmek üzere Gündem’in 150 bin euro tazminat ödemesine, İskeçe Çok Hakimli Asliye Hukuk Mahkemesi ise 30 bin euroluk kısmı derhal davacıya ödenmek üzere Millet’in 120 bin euro tazminat ödemesini kararlaştırmıştı. 

 

SEEMO’DAN GÜNDEM VE MİLLET’E DESTEK

 

Uluslararası Basın Enstitüsü’ne (IPI) üye Güneydoğu Avrupa Medya Örgütü (SEEMO), 13 Şubat 2012 tarihinde bir basın açıklaması yaparak Trakya İstinaf Mahkemesi’nin 24 Şubat 2012 tarihinde Gündem ve Millet’e verilen aşırı cezalar ile ilgili kararı gözden geçirmesini umut ettiklerini ifade etti. SEEMO Genel Sekreteri Oliver Vujovic, “Böylesi yüksek miktardaki cezalar genel anlamı itibari ile küçük ölçekli medyayı, özel olarak azınlık medyasını susmasına sebep olabilir. Bu davanın, Yunanistan makamlarının medya özgürlüğü ve azınlık haklarına saygı konusundaki isteklerini ölçeçek bir test olduğunu düşünüyorum. Bu davayı çok önemli bir dava olarak değerlendirdiğim için, özel danışmanım Yorgos Papadakis 24 Şubat’taki davayı benim adıma takip edecek.” dedi.

 

3 Mayıs 2011 tarihinde SEEMO, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın önemli gazetelerinden Gündem ve Millet’e verilen yüksek tazminat cezaları ile ilgili endişesini bir basın duyurusu ile dile getirmiş, Gündem ve Millet’e destek vermişti. SEEMO, ulusal bir yayın için minimum cezanın 29.325 euro olduğunu buna karşılık yerel bir yayın için 5.865 euro olduğunu yazmış, 150 bin ve 120 bin euronun yasal tutarların çok üstünde olduğunu belirtmişti.

 

FUEN VE ABTTF GÜNDEM VE MİLLET’E DESTEK VERMEK AMACI İLE GÜMÜLCİNE’YE GELECEK

 

24 Şubat 2012 tarihinde Trakya İstinaf Mahkemesi’nde görüşülecek davalarda Gündem ve Millet’e destek olmak amacı ile Avrupa Azınlıkları Federal Birliği (FUEN) Direktörü Jan Diedrichsen ile Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Genel Müdürü K. Engin Soyyılmaz, Gümülcine’ye gelerek davayı takip edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz