Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’YE GELDİLER, HEM OYNADILAR HEM SÖYLEDİLER

GÜMÜLCİNE’YE GELDİLER, HEM OYNADILAR HEM SÖYLEDİLER

26
0

Komrat Gagauzluk Derneği Folklor Ekibi Gümülcine’ye geldi, hem oynadılar hem de söylediler.

Komrat Gagauzluk Derneği Folklor Ekibi “Uluslararası Ana Dili Günü” dolayısıyla geldiği Gümülcine’de, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) tarafından düzenlenen “Balkan Yazarlar Buluşması” ve “Anadil Türkçemizi Beraber Kutluyoruz” etkinliğinde sergilediği folklor gösterisi büyük beğeni topladı. Etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu da katıldı.

GTGB tarafından düzenlenen etkinliğe Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, GTGB Başkanı Necat Ahmet, Moldova’dan Gagauzluk Derneği Başkanı Todur Zanet, Dr. İrina Yüsümbeli, Türkiye’den Kırklareli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ertuğrul Karakuş, yazar Mehmet Türker, DEB Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı’yı temsilen Meclis üyesi Hüseyin Hüseyin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Ankara’dan Trakyalılar Vakfı Başkanı Gökhan Özgöç, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Doğu Makedonya Trakya Eyaleti Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık’ın yanısıra soydaşlar katıldı.

Etkinlik GTGB Başkanı Necat Ahmet yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Devamında Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif kürsüye gelerek bir selamlama konuşması yaptı. Şerif konuşmasında,dilini kaybeden insanların, dinini de kaybetmesi muhtemeldir. Tarihten de yok olması an meselesidir” diye konuştu.

Moldova’dan Gagauz Türklerinden akademisyen Dr. İrina Yüsümbeli de söz alarak yaptıkları çalışmalardan ve kültürlerinden bahsetti.

Son olarak mikrofonu eline Gagauzluk Derneği Başkanı Todur Zanet aldı. Zanet konuşmasında, “derin su sessiz akar” diyerek Gagauz Türkerinin tarih ve kültürlerini yaşatmak adına önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Yaşlıların söylediklerini film olarak kayıt altına aldıklarını, bu çalışmanın Batı Trakya’da da yapılmasını tavsiye etti.

Yapılan konuşmaların ardından Gagauzluk Derneği Folklor Ekibi sahne aldı. Folklor ekibinin sergilediği oyunların yanısıra, ekipte bulunan genç kızların seslendirdikleri ağıt dolu türküler büyük beğeni topladı.

GTGB Folklor Ekibi ve Saz ekibi sahne alarak, “Drama Köprüsü” türküsüyle katılımcılara güzel anlar yaşattı.

Etkinliğin son bölümünde Başkan Necat Ahmet, Başkonsolos Murat Ömeroğlu ve Müftü İbrahim Şerif tarafından Gagauzluk Dernek Başkan ve üyelerine ve Batı Trakyalı yazarlara teşekkür katılım belgeleri takdim edildi.

VİDEO İZLE: Yükleniyor

VİDEO İZLE: Yükleniyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz