Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE YÜKSEK TAHSİLLİLER DERNEĞİ’NDE MESLEKİ REHBERLİK GÖNÜLLÜLERİNDEN SUNUM

GÜMÜLCİNE’DE YÜKSEK TAHSİLLİLER DERNEĞİ’NDE MESLEKİ REHBERLİK GÖNÜLLÜLERİNDEN SUNUM

28
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Biriminin hedefleri arasında bulunan, alanlara yönelik meslek tanıtımları kapsamında 9 Kasım Cuma günü derneğin merkez lokalinde ilk sunum gerçekleştirildi.

Öğrencilere öncelikle Psikolojik Danışma ve Rehberlik biriminde şimdiye kadar yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Ardından sosyal bilimler alanından Sosyoloji, Psikoloji, Psikolojik Danışma ve Rehberlik bölümlerinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Psikoloji mesleğinin tanıtımını Psikolog Nurdan Ahmet, Psikolojik Danışma ve Rehberlik mesleğinin tanıtımını Psikolojik Danışman Feriha Derviş, Sosyoloji mesleğinin tanıtımını Sosyoloji Yüksek lisans eğitimine devam eden Psikolog Bilal Sarı Mahmut gerçekleştirdi.

Sunumda mesleklerin tanımları, istihdam imkânları, mesleklerin uzmanlık alanları, bu üç mesleğin aralarındaki benzerlikler ve farklılıklar gibi konular hakkında detaylı bilgi verilmiştir.

Öğrenciler etkinliğe yoğun ilgi ve katılım gösterdi. Sunum sonunda öğrencilerle sohbet edilip merak ettikleri konularla ilgili sorularına cevap verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz