Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE SİYANÜRLÜ ALTINA KARŞI PROTESTO GÖSTERİSİ

GÜMÜLCİNE’DE SİYANÜRLÜ ALTINA KARŞI PROTESTO GÖSTERİSİ

12
0

Yunanistan’da Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nde bulunan Batı Trakya’nın Evros (Meriç) iline bağlı Perama (Güreci) bölgesinde altın madeni kurulmasına karşı Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) düzenlenen büyük protesto gösterisinden sonra gelecek hafta da Gümülcine’de (Komotini) protesto gösterisi düzenlenecek.

Pazartesi günü büyük bir katılımla gerçekleştirilen Dedeağaç şehrindeki protestodan sonra altın madenlerine karşı çıkan bölge halkı ve yerel kurum ve kuruluş temsilcileri, altın madenine onay kararı veren hükümete ve Perama’da altın çıkarma çalışmaları yapan Kanadalı Eldorado Gold şirketine bu kez Gümülcine’den sert bir mesaj göndermeyi hedefliyor.

Salı günü Gümülcine’de bir otelde yerel yönetim temsilcileri ve yerel kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda altın madenlerine karşı başlatılan mücadeleyi devam ettirme kararı alındı.

Bu çerçevede 12 Mart Salı günü saat 13:00’de Gümülcine şehir meydanında toplanılmasına ve büyük bir protesto yürüyüşü gerçekleştirilmesine karar verildi. Elde edinilen bilgilere göre, düzenlenecek protesto gösterilerine aynı gün bölgeyi ziyaret edecek olan SYRIZA Partisi Parlamento Grubu Başkanı Aleksis Tsipras’ın da katılması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere yerel temsilciler Salı günü Atina’da yaptıkları temaslar çerçevesinde SYRIZA Partisi Parlamento Grubu Başkanı Aleksis Tsipras, Bağımsız Yunanlılar Partisi Genel Başkanı Panos Kammenos ve KKE Partisi Genel Sekreteri Aleka Papariga ile görüşmüştü. Çarşamba günü de temaslarına devam eden yerel temsilciler, koalisyon hükümeti ortaklarından PASOK Partisi Genel Başkanı Evangelos Venizelos ve DİMAR Partisi Genel Başkanı Fotis Kouvelis ile de bir araya gelerek altın konusunu görüşmüşlerdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz