Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE SÖZDE “PONTUS DEVLETİ” HARİTASI AÇTILAR, TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU’NA YÜRÜDÜLER!

GÜMÜLCİNE’DE SÖZDE “PONTUS DEVLETİ” HARİTASI AÇTILAR, TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU’NA YÜRÜDÜLER!

21
0

Gümülcine’de  Spor Kulübü yöneticileri ve taraftarları 19 Mayıs Cumartesi günü sözde  “Pontus Soykırımı”nı anma günü dolayısıyla T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’na aralarında çocuklarında bulunduğu bir yürüyüş gerçekleştirdiler. Gümülcine’de ilk kez gerçekleşen yürüyüşe yaklaşık 38 kişi katıldı. Bu sabah saat 11:30 civarında Gümülcine şehir meydanında bulunan “Cunta Kılıç Anıtı” önünde toplanmaya başlayan göstericiler, burada pankart ve bayraklar açtılar. Açılan pankartlarda, “Autonomia Ston Ponto” (Pontus’a Özerklik) ve Karadeniz bölgesini sözde “Pontus Devleti” olarak gösteren haritayı  açtılar.

Yürüyüşe geçen grup T.C. Başkonsolosluğu’nun bulunduğu caddenin başına geldiklerinde emniyet güçleri grubun Başkonsolosluğa yaklaşmasına izin vermedi.

Grup burada, “Türkler, Moğollar, Katiller”, “Pontusa Özerklik”, “Dom… Türkler, Katiller” gibi sloganlar attılar. İçlerinden iki kişi polis eşiliğinde Başkonsolosluğun önünde bulunan ilan panosuna bir bildiri astı. Bildiri asan şahıs basına yönelik yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

“Türk Devleti ve Kemal Atatürk Pontus’ta 353 bin Pontus’luya soykırım gerçekleştirmiştir. Bizler bugün ilk defa gerçekleştirdiğimiz yürüyüşle, burada bulunan Resmi Türkiye devleti’den yaptıkları bu trajedik yanlışı tanımalarını istiyoruz. İnancımız şudur ki, resmi Yunan devleti harekete geçmelidir ve bazılarının Trakya’da kendi çıkarları doğrultusunda bizim vatanseverlilik politikamıza karşı yaptıklarına karşın Türkiye’yi sıkıştırmalıdır. Ayrıca yapılan her ikili görüşmelerde Yunanistan devleti Türkiye’den (sözde) “Pontus Soykırımı”nı tanımasını istemelidir. Bugün halkın katılımdan memnunuz. Bu görüntüleri gösterin ve Rodop ilinde Pontus derneklerinin harekete geçmesini sağlamalıyız. Kendileri sözde pontus mücadelesi yaptıklarını iddia ediyorlar ancak her nedense mücadelenin verileceği gün ortadan kayboluyorlar. Umarım bundan sonraki çağrımıza kulak verirler ve katılırlar. Böylece tüm Yunanlılar birlik beraberlik içinde bir yürüyüş geröekleştiririz ve resmi Türk Devletini vede Konsolosluğu korkutacağımıza inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.

Grup daha sonra hep bir ağızdan Yunan Milli Marşı’nı söyledi ve olaysız bir şekilde dağıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz