Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE İHA İNİŞE GEÇTİĞİ SIRADA YERE ÇAKILDI!

GÜMÜLCİNE’DE İHA İNİŞE GEÇTİĞİ SIRADA YERE ÇAKILDI!

27
0

Yunan Ordusu’nda keşif amaçlı kullanılan Fransız yapımı SAGEM Sperweer tipi İnsansız Hava Aracı (İHA) Gümülcine askeri havaalanına inişe geçtiği sırada piste yakın bir bölgede Bulatköy’ün güneybatısında kiraz bahçesine sert bir şekilde yere çakıldı.

Gümülcine’de bir askeri kışlada konuşlanan ve keşif amaçlı kullanılan 1 adet Fransız SAGEM Sperwer şirketi yapımı İnsansız Hava Aracı (İHA), bu sabah saat 08:55 civarında programlı 3 saatlik keşif uçuşunu gerçekleştirmek üzere havalandı.

Ancak havalandıktan 3 veya 4 dk. sonra arazide konuşlanan yer kumanda istasyonu radar ekranında İHA’da arıza ikazı verince derhal geri getirme çalışması başlatıldı. Ancak piste yaklaşık 1.5-2 km kala Bulatköy’ün güneybatı bölgesinde bulunan kiraz bahçesine, iniş paraşütünü kullanmaya zaman kalmadan, (belki piste indiririz) düşüncesiyle, sert bir şekilde yere çakıldı.

Bölgedeki askeri birimler derhal alarm durumuna geçti ve görevliler haricinde bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Akabinde Gümülcine itfaiyesi ve polis ekipleri de süratle bölgeye intikal etti. Devamında askeri vinç gelerek İHA’yı kiraz tarlasından alarak ait olduğu kışlaya götürdü.

İlk belirlemelere göre, İHA’nın mekanik bir arızadan dolayı düşmüş olasılığı üzerinde duruluyor.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından şu açıklama yapıldı.

foto: xronos.gr

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz