Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE CELAL BAYAR 110 MEZUN VERDİ

GÜMÜLCİNE’DE CELAL BAYAR 110 MEZUN VERDİ

49
0

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi bu yıl 110 mezun verdi.

Gümülcine’de 840 öğrencinin eğitim gördüğü Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nden 2017-2018 eğitim öğretim yılında 110 öğrenci ile rekor sayıda mezun oldu.

Düzenlenen mezuniyet törenine, Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Sakli, Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin, Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Müdürü Tunalp Mehmet, müdür yardımcısı Markos Hristodulopulos, öğretmenler, öğrencilerin yanı sıra anne babaları katıldı.

Açılış konuşmasını Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin yaptı.

Arif Emin, “altı yıl önce büyük umutlarla okulumuza gelen 110 öğrencimizi mezun etmenin onurunu, gururunu ve hüznünü birlikte yaşıyoruz. Hayatta başarılı olmak için, hedefinizi yüksek tutun. Bunu gerçekleştirmek için de çok çalışın. Unutmayın ki; devler gibi eserler bırakmak için, karıncalar gibi çalışmak gerekir” dedi.

“Gelecek sizi korkutmasın!”

Selamlama konuşmasını yapmak üzere sırasıyla kürsüye gelen Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Okul Müdürü Tunalp Mehmet şunları dile getirdi. “Sizler bu törenin en mutlu en onurlu insanlarısınız. Altı yıl boyunca çocuklarınızın maddi ve manevi yardımcısı oldunuz. Siz öğrenciler, tatlı hatıralar yaşadığınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Dostluğunuzu ve arkadaşlığınızı asla unutmayın. Gelecek sizi korkutmasın! Çünkü yarınlara attığınız adımlar sağlamdır. Yarının aydınları olarak yaptığınız sosyal, sportif, bilimsel, eğitsel ve kültürel birçok faaliyetler size yardımcı olacaktır ve hayat yolunda size rehberlik edecektir. Celal Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun”.

“Sizler, herhangi bir okulun mezunları değilsiniz, farklı bir okulun mezunlarısınız”

Müdür yardımcısı Markos Hristodulopulos da konuşmasında, “çok samimi konuşuyorum. Hayatımın son 12 yılında, bu anda bulunmak, benim için gerçekten de derin duygu ve değerdir ki bütün hayatınız boyunca hafızalarınızda kalacaktır. Bu günlerde gerçekleşen Dünya Kupası diliyle konuşmak istiyoruz; her zaman gol atmayacaksınız, gol de kabul edeceksiniz, arzu ettiğiniz şeyleri her zaman kazanamayacaksınız, bazen de eleneceksiniz. Hayat, mücadele, faaliyet ve yaratıcılıktır. Mücadele etmeyen, faaliyet göstermeyen ve yaratmayan kişiler, toplumlar başarısız olmaya mahkumdurlar.

Sizler, herhangi bir okulun mezunları değilsiniz, farklı bir okulun mezunlarısınız. Ülkemizde ve diğer ülkelerde, bizim okulumuz gibi okul fazla yoktur. Siz, öyle bir eğitim yuvasının mezunusunuz ki, değişik kültür, din, anadillerde insanlar birlikte yaşamakta, işbirliği yapmaktadırlar. Bu birliktelik sonuçlar üretmektedir. Çünkü Yunan Devleti değişik kurumlarıyla okulumuzu sürekli olarak desteklemektedir.

“Sizlerin bu başarılarının daim olmasını diliyorum”

Son olarak Türkiye’nin Gümülcine Muavin Konsolosu İbrahim Sakli tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında “Bu akşamın yıldızı olan değerli arkadaşlarım olan öğrenciler. Bu kıvançlı gecenizde, sevincinizi bizimle paylaşmaya fırsat verip davet ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Ben, burada sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin bir temsilcisi olarak değil, aynı zamanda bir arkadaşınız, bir ağabeyiniz olarak bulunuyorum. Sizlerin gözlerinizdeki bu ışıltıları gördükçe de mutluluk duyuyorum. Celal Bayar Ortaokulu ve Lisesi’nin başarılarını buradaki görevim süresince hep duymaktayız. Gerek soydaşlarımız arasında ve gerekse de yerel basında yer alıyorsunuz. Spor, müzik, bilim ve sanat alanında başarılı öğrencilerimiz vardır. Sizlerin bu başarılarının daim olmasını diliyorum. Ailelerin gözlerindeki mutluluğu ve pırıltıyı gördüm. Siz, azmettikçe ve hayallerinizin peşinde gittikçe, onların da sizlere en iyi desteği vereceğinden eminim.” Dedi.

Töreninin devamında Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Müzik öğretmeni Mehmet Mustafa yönetiminde Müzik Korosu sahne aldı ve katılımcılara müthiş bir konser sundu. Devamında öğrencilerden oluşan folklor ekibi sahne alarak, öğrencilerin oynadıkları Efe oyunu ile geceye ayrı bir renk kattı.

Sinevizyon gösterisinin ardından mezun olan öğrencilere okul yönetimi öğretmenler ve encümenler diplomalarını takdim ettiler.

Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesi 2017–2018 eğitim yılını dereceyle tamamlayan öğrenciler:

Birinciler:

Ayşegül Feyiz ve Mustafa Başa Hüseyin – 19.9 (not ortalaması)

İkinciler:

Nurdan Mustafa ve Fatma Hasan – 19.8 (not ortalaması)

Üçüncüler:

Emel Uzun ve Harun Karaçoban İbram -19.7 (not ortalaması)

Mezuniyet töreni okul birincileri Ayşegül Feyiz ile Mustafa Başa Hüseyin bir teşekkür konuşması yaptı ve öğrenciler kep fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz