Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU SERGİSİ

GÜMÜLCİNE’DE BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU SERGİSİ

18
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu Gümülcine’de ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun doğumunun 100. yılı münasebetiyle Eyüboğlu’nun eserlerinin sergilendiği bir sergi açtı. Kadınlar Kolu’ndan bayanlar Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun şiirlerini seslendirdiler. Katılıma yoğun bir ilginin olduğu gözlemlendi.

Serginin açılışına T.C.Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Muavin Konsoloslar Berin Okur, Adnan Öztürk, Gürler Gürsoy, Ufuk Gözaydın, Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif, Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Ecevit Emin, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Sami Toraman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Gümülcine Belediye Başkanı Vekili Rıdvan Molla İsa ve çok sayıda sanat sever katıldı.

Sergi açılışında BTAYTD Kadınlar Kolu Başkanı Dr. Necla Çavuş Ali yaptığı konuşmada “sayısız eserleri ile Anadolu kültürünü çağdaş sanat ile yoğurmuş, özünü özgün yorumu ile sonsuzluğa taşımış, büyük usta Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun eserlerinin Batı Trakya’da sergilenmesinin büyük onur olduğunu” ifade etti.

 

Gecede katılımcılara hitap eden T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Batı Trakya açısından Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisinin 2011 yılının en önemli kültür ve sanat etkinliği olduğunu söyledi. Yıl içerisinde düzenlenen sergi, gösteri, tiyatro, dini ve sosyal pek çok etkinliklerin olduğunu, fakat Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisinin çok farklı ve önemli bir etkinlik olduğunu belirten Sarnıç, “Bu etkinlik New York’ta, Paris’te, Londra’da veya Atina’da düzenlense aynı bu akşamki kalabalık kadar etki bırakırdı. Keşke bu sergiyi hem tüm soydaşlarımız, hem de Yunanlı dostlarımız görebilse.” diye konuştu.

 

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Türk sanat ve kültür dünyasında bir devir açtığını kaydeden Türk Başkonsolos, Eyüboğlu’nun ayrıca Türkiye sınırlarını aşmış çok önemli ve değerli bir sanatçı olduğunu söyledi.

Sarnıç ayrıca, serginin düzenlenmesi amacıyla Gümülcine eski Tütün Deposu’nu tahsis eden Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis namına etkinliğe katılan Gümülcine Belediye Başkan Vekili Rıdvan Molla İsa’ya teşekkür etti.

 

Sergi açılışına iştirak eden Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu Rahmi Eyüboğlu ve eşi Sibel Eyüboğlu da yaptıkları konuşmada duygulu anlar yaşadılar. Kısa bir süre önce aynı sergiyi New York’ta açtıklarını ifade eden Rahmi Eyüboğlu, Gümülcine’de gördüğü ilginin New York’ta gördüğünden çok daha değerli olduğunu dile getirdi. Anaannesinin Kavalalı ve babaanesinin ise Dramalı olduğunu belirten Sibel Eyüboğlu Gümülcine’de sergi açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti belirtti.

 

Torun Eyüboğlu, “Bu sergiyi biz New York’ta da açtık. Adı üstünde New York. Ama inanın ki buradaki heyecanı ben orada hissetmedim. Serginin oluşmasında benim katkım yüzde bir. Necla hanımın ve ekibinin çok büyük emeği var. Sayın başkonsolosumuzun da katkılarıyla bu sergiyi gerçekleştirdik. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun 100. yıl sergilerinin sonuncusunu Gümülcine’de açmış olduk. Bize burada gösterilen ilgi ve sevgiden inanın ki çok etkilendik. Ben, eşim ve iki çocuğum artık Batı Trakyalı sayılırız. Eşimin anneannesi ve babaannesi, biri Dramalı, diğeri Kavalalı. Bu nedenle burada bulunmaktan dolayı çok duygulandık. Hepinizi çok sevdik. Emekleriniz için çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa yaptığı kısa konuşmada, Belediye Başkanı Petridis’in Atina’da bulunmasından dolayı etkinliğe katılamadağını belirterek, etkinliği düzenleyen BTAYTD Kadınlar Kolu’nu tebrik etti.

 

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Kadınlar Kolu’nun düzenlediği Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisi 10:30 – 13:30 ve 17:00 – 20:00 saatleri arasında 4 Aralık Pazar gününe kadar açık kalacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz