Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE A-7 ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ!

GÜMÜLCİNE’DE A-7 ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ!

18
0

Gümülcine’de askeri uçak düştü. Sabah saat 09:40 civarında eğitim tatbikat uçuşu yapan Araksos Hava Üssü’nden havalanan iki adet Corsair A-7 tipi savaş uçağı Gümülcine üzerinde tur attıktan sonra uçaklardan biri Püsküllü bölgesinde, yerleşim birimine ve kışlaya yaklaşık 400 metre civarında askeriyeye ait eğitim tatbikat arazisine çakıldı.

Görgü tanıklarının BİRLİK Gazetesine belirttiği üzere, A-7 uçağının aşırı derecede alçak irtifada uçtuğu (yerden 150-200 m) sırada henüz bilinmeyen nedenlerden dolayı düştüğü belirtiliyor.

Uçağın pilotunun ise fırlatma sistemini kullanarak hayatını kurtardığı ifade ediliyor. 

Şu an itibarıyla pilotun tedavi edilmek üzere Gümülcine Devlet Hastanesi’ne sevkedildiğini ve akabinde derhal bölgeye intikal eden Hava Kuvvetleri’ne ait CSAR Super Puma helikopteri ile Selanik 424 askeri hastaneye sevkedilmek üzere hazırlıklar yapılıyor.

BİRLİK Gazetesi’nin kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Savunma Bakanı Avramopulos’un pilotu arayarak arayarak uçağı zamanında terk etmesinden dolayı kendisini tebrik ettiği ve geçmiş olsun dileklerini ilettiği,  hastanede tedavi altına alınan pilotun ise atlama sonrasında omuzunun çıktığı, bölgedeki otların ateş almasıyla ve esen rüzgarın etkisiyle de paraşütün kayışları yanmış, ayrıca pilotun gözünden de hafif yaralandığı ve ellerinde ve yüzünde hafif yanıkların olduğu belirtiliyor.   

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24ky6x_gumulcine-de-askeri-ucak-dustu_news 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24l0g2_gumulcine-de-ucak-dustu-video-2_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24l4p0_gumulcine-de-ucak-dustu-video-3_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz