Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE 21. ZIRHLI TUGAY’IN DEPOLARINDAN “UNUTULMUŞ” GIDALAR YARDIMI

GÜMÜLCİNE’DE 21. ZIRHLI TUGAY’IN DEPOLARINDAN “UNUTULMUŞ” GIDALAR YARDIMI

35
0

Yunan basınında rodopinews.gr internet sitesinde yer alan bir habere göre, Merkezi Gümülcine’de bulunan 21. Zırhlı Tugay tarafından Yassıköy bölgesinde yardıma muhtaç ailelere Ramazan Bayramı hediyesi olarak dağıtılmak üzere Yassıköy Belediyesi’ne teslim edilen gıda yardım paketlerinin üzerlerinde belirtildiğine göre tüketim tarihlerinin sona erdiği ifade ediliyor.

 

Haberde yer alan iddialara göre, ihbarın Yassıköy bölgesinde ikamet eden bir müslümandan geldiği belirtilirken, yapılan yardımda Arkadia bölgesinde 2009-2010 yıllarında imal edilen zeytin yağlarının son kullanım tarihi Eylül 2011, yani son kullanım tarihine yaklaşık 30 gün kala bu yardımın nasıl müslüman hemşehrilere verildiği soruluyor.

Ayrıca yağların geri toplanıp yeni yağların dağıtılması ve bu hareketten sonar müslüman hemşehrilerden askeri yetkililerin özür dileyip dilemeyeceği soruluyor.

 

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ 21ης ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ “ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ” ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ!

 

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ… 

 

“ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ” ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΑΣΜΟΥ;

 

Η καταγγελία μας ήρθε από μουσουλμάνο κάτοικο του Δήμου Ιάσμου και ομολογούμε πως στην αρχή αδυνατούσαμε να την πιστέψουμε!

Σύμφωνα με όσα ο αναγνώστης μας κατήγγειλε η ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στα πλαίσια προσφοράς της προς συμπολίτες που αντιμετωπίζουν διάφορες ανάγκες επισκέφθηκε τον Δήμο Ιάσμου και παρέδωσε συσκευασίες με τρόφιμα ώστε να δοθούν σε άπορους δημότες. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Ιάσμου όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ευχαρίστησαν τους αξιωματικούς της Ταξιαρχίας και δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν μαζί τους.

 

Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε αλλά και ούτε γράφτηκε στο δελτίο τύπου (που εμάς δε μας το έστειλαν – κατά παράδοση μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον Καδή Ισμέτ – γιατί άραγε;) είναι πως τα λεγόμενα 5 πακέτα τροφίμων (συγκεκριμένα 5 κούτες με “εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο” προέλευσης Αρκαδίας) λήγουν μέσα στον Σεπτέμβριο!

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται επάνω στις συσκευασίες του ελαιόλαδου, η παραγωγή του έγινε το 2009 και το 2010, η συσκευασία τον Μάρτιο του 2010 και η ημερομηνία λήξης είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2011. Δηλαδή με λίγα λόγια τα λάδια δόθηκαν στους απόρους μουσουλμάνους 15 μήνες μετά την συσκευασία τους και μόλις ένα μήνα πριν λήξουν!

 

Μήπως κάποιοι “παίρνουν ληγμένα”; Και εξηγούμαστε…

 

Δίνουμε μία κούτα ελαιόλαδο σε κάθε οικογένεια. Είναι δυνατόν η οποιαδήποτε οικογένεια να καταναλώσει τόσα λίτρα ελαιόλαδο μέσα σε 30 σχεδόν ημέρες; Αποκλείεται! Αρα μάλλον τα περισσότερα θα μείνουν για μετά τις 30 Σεπτεμβρίου και ορισμένοι θα τα καταναλώσουν μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Αναλαμβάνουν κάποιοι να διαφημίσουν την “κοινωνική προσφορά” τόσο του Στρατού, όσο και του Δήμου Ιάσμου. Και τι κάνουν; Επιλέγουν από τις αποθήκες ότι λήγει σε λίγες ημέρες, στήνουν πρόχειρα και “στο γόνατο” μία διανομή τροφίμων, βγαίνει η φωτογραφία και …έτοιμη η προσφορά! Ετσι κάποιοι νομίζουν πως γίνεται η “κοινωνική προσφορά”;

 

Ενημέρωσε κανείς τις οικογένειες των μουσουλμάνων ώστε να καταναλώσουν ότι προλάβουν και τα υπόλοιπα να πεταχθούν; Αν όχι είμαστε άδικοι αν γράψουμε πως κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία; Αν ναι, πόση σοβαρότητα διαθέτουν για την “κοινωνική προσφορά” που έκαναν;

Κατά τα άλλα ο αντιδήμαρχος Μεχμέτ Μεχμέτ δεν παρέλειψε να εκφράσει την “ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής του Ιάσμου για την αγαστή συνεργασία μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και Στρατού” και να συγχαρεί τους αξιωματικούς κλπ κλπ.

 

Οι ερωτήσεις μας:

 

Υπάρχει στην Ταξιαρχία και στον Δήμο Ιάσμου κανένας σοβαρός ώστε να πάει να πάρει πίσω τα (εντός λίγων ημερών ληγμένα) ελαιόλαδα και να τα αντικαταστήσει με άλλα όπως και να ζητήσει συγνώμη από τις οικογένειες των μουσουλμάνων που τα παρέλαβαν;

Οι ενώσεις καταναλωτών κ.ο.κ. έχουν άποψη για το γεγονός;

Ποια “σαΐνια” από την Ταξιαρχία και τον Δήμο Ιάσμου είναι υπεύθυνοι γι αυτό το κωμικοτραγικό γεγονός και ποια αρμοδιότητα έχουν για να σχεδιάζουν τέτοιες ενέργειες θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αλλά και εκθέτοντας με τέτοιο τρόπο τους προϊσταμένους τους;

 

: http://rodopinews.gr/?p=20547

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz